Verdens raskeste gressklipper

Verdensrekorden for gressklippere er i skrivende stund på 187,6 km/t. Det tenker Pekka Lundefaret at det må være mulig å gjøre noe med.

Publisert Sist oppdatert

Derfor har og gjengen bak «World's fastest Viking» satt seg fore å slå den rekorden, som ble satt i Spania fjor.

- For å kunne ta en offisiell verdensrekord, og å komme i Guinnes Rekordbok, må gressklipperen for det første likne på en vanlig gressklipper med tanke på ytre mål, farger og designdetaljer. I tillegg må den kunne klippe gress, og på denne klipperen har vi et vanlig klippeaggregat drevet av en elmotor, sier Pål Virik Nilsen som er markedssjef for Viking gressklippere i Norge.

Gressklipperen, som er basert på en VIKING T6 gressklipper, er bygget i Norge og drives av en V8-motor på 410 hestekrefter og 590 Newtonmeter. Den veier rett i underkant av 500 kg og har hjul fra en Formel 3-bil. I det som vanligvis er en oppsamler for gress finner man kjølesystemet og bensintanken.

For å sette rekord må man holde rekordhastighet i snitt over en strekning på 100 meter, og det må gjøres to ganger innenfor en time.

- Rekordforsøket vil bli gjennomført på Torp i løpet av høsten. Guinnes Rekordbok vil være til stede og dokumentere at alt går riktig for seg, forteller Virik Nilsen.

«World's fastest Viking» var utstilt på Dyrsku'n. Marius Gjevik har vært med på bygging.
«World's fastest Viking» var utstilt på Dyrsku'n. Marius Gjevik har vært med på bygging.

Det er den norske rallyføreren Pekka Lundefaret som skal være sjåfør under rekordforsøket, og han har også vært med på byggingen av bilen.

- Ideen om å sette verdensrekord for gressklippere har jeg hatt i mange år, og nå har vi brukt et års tid på å bygge klipperen. Jeg har stor tro på dette og at den er bra nok til å knuse den gamle rekorden, sier Pekka Lundefaret som har Norwegian Speed Factory med seg til å bygge fartsmonsteret.