Tyskerne kjøper finsk karttjeneste

Finske Nokia har solgt sin karttjeneste Here til de tyske bilprodusentene Daimler, Audi og BMW. Prislappen er 2,8 milliarder euro eller 25 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Nokia utviklet karttjenesten i sin tid blant annet for bruk på sine mobiltelefoner. Mobiltelefon-divisjonen er imidlertid solgt til Microsoft. Nå skal de tre tyske bilprodusentene selvsagt benytte Here til å utvikle navigasjonssystemene i sine biler. Da det ble klart at Nokia skulle selge Here for noen måneder siden, var de tre tyske produsentene på banen og sikret seg det mange anser som det aller beste digitale kartsystemet. Blant annet er Here-app’en en av de best man kan ha på mobiltelefoner.

Fremtidsrettet

At de tre tyske bilprodusentene satser så mye penger på å få sitt eget system mens de kan skaffe seg navigasjon langt rimeligere fra eksterne leverandører, har det selvsagt sammenheng med at man i fremtiden vil få behov for langt bedre karttjeneste i bilene enn i dag. Blant annet vil selvkjørende biler kreve svært gode digitale kart for å kunne fungere optimalt. Med et eget kartsystem i bunn kan bilprodusentene fortsette videreutviklingen uavhengig av eksterne leverandører.