Tunnelen åpnes ikke for offentlig ferdsel i år.
Tunnelen åpnes ikke for offentlig ferdsel i år.

Koster flere titalls millioner å reparere

Skatestraumtunnelen blir stengt ut 2015.

Publisert Sist oppdatert

Arbeidet med å reparere Skatestraumtunnelen er så omfattende at tunnelen trolig ikke åpner igjen før i 2016. Prislappen vil komme på flere titalls millioner kroner.

Regionvegsjef Helge Eidsnes var torsdag 23. juli i Bremanger for å se på skadene i Skatestraumtunnelen på fylkesvei 616. Med seg hadde han representanter både frå Sogn og Fjordane fylkeskommune og Bremanger kommune.

Rapport i august

- Vi har fortsatt ikke hele bildet over hvor stort omfanget er. Vi ser likevel at skadene er store og omfattende, og det vil ta lang tid å sette tunnelen i stand igjen. Trolig blir tunnelen stengt ut året, i verste fall lenger, sier regionveisjef Helge Eidsnes.

Statens vegvesen skal de neste ukene arbeide for å få den fullstendige oversikten over skadeomfanget. I august legger Vegvesenet frem en rapport for veieier Sogn og Fjordane fylkeskommune.

2025-nivå

- Da vil vi også legge frem to kostnadsoverslag: Ett på hvor mye det vil koste å bygge opp tunnelen til standarden den hadde, og ett på hva det vil koste å oppgradere den til 2025-nivå i tråd med de nye EU-kravene, sier Eidsnes.