Her støpes de siste fem meterne.
Her støpes de siste fem meterne.

Her støpes brua sammen

Arbeidsfellesskapet Bilfinger Tresfjorbrua har bygget sammen Tresfjordbrua.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Nå kan Tresfjorden krysses tørrskodd, i hvert fall av arbeiderne på brua. Det er fortsatt noen måneder igjen til den åpnes for trafikk.

14. juli ble Tresfjordbrua støpt sammen. Det er dermed fast forbindelse over fjorden mellom Vikebukt og Vestnes i Møre og Romsdal.

- Dette er en tradisjonell milepel som blir markert på ulikt vis rundt om. Vi valgte å spandere brukake og kaffe på arbeiderne og de andre som var invitert  etter at siste betongbil var tømt, sier prosjektelder Halgeir Brudeseth.

Kortere avstand

De siste fem meterne av brudekket ble støpt klokken 11.30. Arbeidsfellesskapet Bilfinger Tresfjorbrua, media, ordføreren i Vestnes kommune og lokale ildsjeler var invitert til å overvære den siste støpen. Ca. 30 kubikkmeter betong måtte til for å koble brua sammen.   

Anleggsarbeidet startet vinteren 2013, og rundt månedsskiftet oktober/november i år skal brua stå ferdig. Tresfjordbrua blir 1290 meter lang og fører til en innsparing på 13 km på strekningen mellom Ørskog og Åndalsnes. Fra Vikebukt til Helland (Vestnes sentrum) blir innsparingen på ca. 22 km.

Tryggere

Eksisterende E136 rundt Tresfjorden går gjennom mye bebyggelse og er en ulykkesbelastet strekning. Store deler av strekningen har derfor fartsgrense 60 og 70 km/t. Når Tresfjordbrua står ferdig blir det full rassikring mellom Vestnes og Åndalsnes, bedre trafikksikkerhet, bomiljø rundt Tresfjorden og bedre fremkommelighet og veistandard langs E136.

Powered by Labrador CMS