Arka AS kjøper seg inn i Nor Slep

Familien Spartveit har solgt halvparten av Nor Slep AS til Arka AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Nor Slep er en av Norges ledende leverandører til transport og anleggsbransjen. Nå tar Arka AS, som er et heleid datterselskap av Strømberg Gruppen AS, over halvparten av selskapet, opplyser de to selskapene i en felles pressemelding.

Arka ble grunnlagt i 1912. I dag foregår produksjonen av egenkonstruerte påbygg for lastebiler i Os ved Bergen. Her er det også egen hydraulisk avdeling for lastebilkraner. Selskapet er også importør av Effer kraner.

Produktporteføljen til Nor Slep består av alle typer påbygg til lastebil og tilhengere over 10 tonn med anerkjente merkenavn som Nor Slep, Damm, Gullkant dumper, Langendorf, Rojo og Fliegl. Nor Slep AS ble etablert i 1983 av Per Åge Spartveit.

Selskapet har i tillegg til engineering og spesialproduksjon i Sandefjord en omfattende serieproduksjon ved moderne fabrikker i Tyskland, Polen og Spania.

Strømberg Gruppen har hovedkontor i Bergen og kjernevirksomheten består i eiendomsutvikling, salg av lastebiler (Trucknor) og busser, produksjon og salg av lastebilpåbygg, samt transport-relatert utstyr og handelsvarer. I tillegg kommer shipping og investering innen ulike verdipapirer.

Påbyggeravdelingen i konsernet består av Arka, Rolands, ØMI, og nå også Nor Slep. Konsernets påbyggergruppe forventes å ha en omsetning i overkant av 300 MNOK i 2015.

Aksjekjøpet vil ikke medføre noen strukturelle endringer i Nor Slep AS og firmaet sin daglige leder fortsetter som før.

Powered by Labrador CMS