50-åring med bil fra 100-åring

Terje Tandberg Transport AS er et oppegående transportselskap. 9. juni fikk 50-åringen sin egen jubileumsgave overrakt fra MAN Truck & Bus som på sin side kan feire at det i disse dager er 100 år siden MAN produserte sin aller første lastebil.

Publisert Sist oppdatert

- Det er jo litt moro at vi som selskap er halvparten som gammelt som MANs bilproduksjon, sier Audun Tandberg til AT.no. – Og vi har hatt MAN lastebiler i kjøretøyparken så lenge selskapet har eksistert. Vi har hatt et godt samarbeid med MAN når det gjelder jubileumsbilen vår.

Strengt tatt kommer jubileumsbilen litt på overtid. Rent formelt var transportselskapet på Geithus 50 år i fjor. Bilen ankom landet like før årsskiftet, og så har det tatt litt tid å få den slik selskapet ønsker.

- Vi har gjennom alle år hatt samme blåfarge på bilene og er lett gjenkjennelige ute på veien, fortsetter Audun.

- Fargen blir fortsatt den samme, men samtidig har designselskapet vi har brukt, benyttet anledningen til å fornye. Det er fortsatt samme farge, men nå i metallic. Dessuten er det gjort mer ut av striper og dekor på den nye bilen. Den kommer helt klart til å bli lagt merke til.

Flaggskipet

Daglig leder i Terje Tandberg Transport AS, Terje Tandberg, kostet på seg et bredt smil da han entret selskapets jubileumsbil, MAN TGX 6x2 med den kraftige D38-motoren på 560 hk.
Daglig leder i Terje Tandberg Transport AS, Terje Tandberg, kostet på seg et bredt smil da han entret selskapets jubileumsbil, MAN TGX 6x2 med den kraftige D38-motoren på 560 hk.

En av årsakene til at jubileumsbilen kommer litt på overtid, er at selskapet ønsket å ha det nyeste MAN-flaggskipet med D38-motoren på 560 hk. Den treakslede trekkvogna har boggi med løftbar løpeaksel, helluftfjæring og det store XXL-førerhuset. Bilen har ADR-godkjenning og skal gå med farlig gods i hele Norge og Sverige, og en og annen tur utenfor dette området blir det også.

Powered by Labrador CMS