Bård Benum, adm. direktør i Powel AS.
Bård Benum, adm. direktør i Powel AS.

Lagrer sensordata i sky

Microsoft og Powel, en ledende leverandør av programvareløsninger og tjenester for energiselskaper, entreprenører og offentlig sektor, inngår et tettere samarbeid.

Publisert Sist oppdatert

Powel skal ta i bruk nettskyplattformen Microsoft Azure, og dermed gi sine kunder nye løsninger som er mer «fleksible, relevante og tilgjengelige».

Powel blir Managed ISV Partner hos Microsoft, som er den tetteste formen for strategiske samarbeid Microsoft gjør med programvarehus.

Håndterer sensordata

- Vi har lang erfaring med Microsoft-løsninger som Office og utviklerverktøy, men nå tar vi i bruk nettskyen og inngår et dypere og mer omfattende samarbeid. Vi mener Microsoft Azure er den beste nettskyplattformen på markedet i dag, og den beste løsningen for fremtidig utvikling.  Microsoft Azure gir oss og våre kunder skalerbarhet, fleksibilitet og rask implementering, sier Bård Benum, adm. direktør i Powel.

Powels løsninger håndterer store og raskt økende datamengder fra sensorer samtidig som de legger til rette for å flytte mer av arbeidsprosessene ut i felten der arbeidet faktisk foregår.

Microsoft Azure skal gi Powels kunder nye muligheter for analyse, filtrering, maskinlæring og automatisering av kunnskap knyttet til infrastruktur. Eksempler på infrastruktur er elektriske nett, vann og avløp, veier, samt fornybar produksjon fra vann, vind og sol.

Vil lede utviklingen

- Powel har unik kompetanse og erfaring fra energisektoren, kommunalteknikk og anleggsarbeid. Kombinert med vår plattform og teknologikompetanse kan vi tilby våre felles kunder nye og bedre løsninger. Nettskytjenester og teknologi vil skape store endringer og nye muligheter i disse sektorene i årene som kommer, og vi ønsker med dette samarbeidet å lede denne utviklingen, sier Michael Jacobs, adm. direktør i Microsoft Norge.

- Dette samarbeidet vil gi oss mulighet til å tilby våre kunder fremtidsrettede løsninger, og åpner for spennende nye muligheter. De første løsningene er allerede oppe og vi gleder oss til å utvikle dette nære samarbeidet videre, sier Bård Benum i Powel.