Hå-ordfører Mons Skrettingland fikk æren av å grave unna de første massene på prosjektet.
Hå-ordfører Mons Skrettingland fikk æren av å grave unna de første massene på prosjektet.

Ordfører ble maskinfører

Risa begynte utbygging med å gi ordføreren kontrollen.

Publisert Sist oppdatert

Fredag begynte Risa på jobbe med å bygge ny vei fra Bjorhaugslettå ned til Bernervegen i Hå kommune, like ved Risas eget hovedkontor.

Prosjektet omfatter 850 meter ny vei. Arbeidet er en del av en planlagt omkjøringsveg rundt Nærbø. Det skal også bygges to kulverter og etableres rundt 1200 meter vann- og avløpsanlegg.

Det var Hå-ordfører Mons Skrettingland som betjente spakene på gravemaskinen da de første «spadetakene».

- Det er sjelden vi bygger så nært vårt eget anlegg på Bjorhaug, sier administrerende direktør Trond V. Tvedt i Risa AS.

- Samtidig viser dette prosjektet noe av det vi liker aller best – å bygge noe som våre omgivelser kan ha nytte av i mange år framover. Denne gang kan vi i framtiden se resultatet hver dag når vi kommer på jobb, og det gleder vi oss til, legger han til.

Mons Skrettingland fikk god veiledning av anleggsleder Jan Emil Reinertsen og formann Arnold Rosland. Også Kato Risa, nyslått driftssjef hos Risa for Jæren, var til stede.

Næringslivet setter pris på at arbeidet settes i gang.

- Den nye vegen gjør at bedriftene i området får en veg som er både sikrere og mer effektiv, sier Skjalg Espedal som representerer Bjorhaug Næringsforening. Han er også leder i Gann Tre, og kjenner daglig på behovet for den nye vegen.