Kursdeltagere og arrangører samlet foran WellDrill-riggen. I hvitt i første rekke Atlas Copcos Jon-Andreas Ellefsen og til høyre for han Joakim Sander.
Kursdeltagere og arrangører samlet foran WellDrill-riggen. I hvitt i første rekke Atlas Copcos Jon-Andreas Ellefsen og til høyre for han Joakim Sander.

Brønnborere i millionkamp hos Atlas Copco

- Vi har aldri forsøkt å kombinere brønnborertreff med avsluttende auksjon. Hvorfor ikke prøve nå når vi virkelig har godbiter å presentere?

Publisert Sist oppdatert

Som tenkt så gjort. Auksjonen ble et spennende punktum da Atlas Copco med kompressorgeneral Jon-Andreas Ellefsen og markedssjef Joakim Zander for borvogner i spissen ønsket velkommen til Brønnborerdagen 12. mars i anlegget på Langhus.

Ny senkborerigg og høytrykkskompressor

Etter presentasjon av den nye senkboreriggen WellDrill 3062 som ble lansert i fjor høst, en grundig gjennomgang av den nye DrillAir Y35 høytrykkskompressoren som nå avløser modellen XRYS, og en svært matnyttig presentasjon av Scanias rolle som leverandør av motoren i kompressoren, åpnet Jon-Andreas Ellefsen for auksjonen.

Heftig budrunde

Et 50-talls brønn- og senkborere hadde møtt frem, noe Atlas Copco var svært fornøyd med. Premissene for auksjonen var en rabattert minstepris ingen på forhånd kjente, men hvor auksjonarius hadde fullmakt til å avslutte handelen når grensen ble nådd.

Det startet med en boreutstyrspakke. Første bud lød på 2000 kroner, og med 1000-2000 kroners sprang oppover stoppet det på 16.000 kroner. Da smalt auksjonarius hammeren i bordet, og Trond Båsum i Båsum Boring AS fikk med seg ekstra bagasje hjem.

Dernest ble det «trappestigekamp» om QLX40 senkborhammer med borkroner. Første bud startet på 2000 kroner, spratt opp i 10.000 kroner før det endte på 27.000 fra Bård Andersen i Østlandet Brønn- og Energiboring AS. Og senere skulle det vise seg at han hadde skumle hensikter.

Kampen om WellDrill 3062

Deretter gikk man over i millionklassen. Senkboreriggen WellDrill 3062 ble lansert ifjor høst etter nitid produktutvikling i kjølvannet av at Atlas Copco overtok bedriften.

Åpningsbudet var på en million kroner, og det steg med 50.000 eller 100.000-kroners sprang opp til Bård Andersens bud på 1,65 mill. kroner ble banket inn. Og da forsto man også bedre hans aktive innsats for å få borhammeren i runden før.

Den nye høytrykkskompressoren

To mann var svært aktive for å sikre seg nylanseringen, høytrykkskompressoren DrillAir Y35. Da Hans Myhre i Brødr. Myhre AS la 1,6 mill. kroner i potten stoppet opponent Hans Vetle Sjørholt i Sør-Norsk Boring AS. Om kompressoren blir levert med understell for ekstrabetaling vites ikke, men den vil bli et viktig bidrag i parken til Myhre.

Hvor fornøyd Atlas Copco var med prisene vet vi ikke, men auksjonseksperimentet med et 50-talls brønnboringsrepresentanter i salen var et artig innslag.