KURSET ER ÅPNET: Leder av skytebaskomiteen i NFF, Knut Tanbergmoen, åpnet årets Sprengningskurs som arrangeres i Sandefjord.
KURSET ER ÅPNET: Leder av skytebaskomiteen i NFF, Knut Tanbergmoen, åpnet årets Sprengningskurs som arrangeres i Sandefjord.

Sprengningskurs før skjebnedato

SANDEFJORD (AT.no) Det tradisjonelle Sprengningskurset til NFF ble åpnet mandag i Sandefjord, kun et par uker før den mest «spennende datoen» for bransjen på mange år.

Publisert Sist oppdatert

Fra 5. april innføres Track & Trace-løsningen. All sprengstoff i omløp skal merkes og kunne spores, og de nye kravene har vært en stor utfordring for leverandørene de siste årene. Dette vil selvfølgelig påvirke hverdagen for brukerne, men sist høst lettet Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) noe på kravene for brukerne.

Les mer om dette her.

- Det er seks sprengstoffleverandører i Norge som har det strevsomt om dagen. Dette er en utfordrende tid, og dere skal være glade for at dere ikke har fått Track & Trace tredd nedover hodet på dere, i hvert fall ikke i første omgang. Det kommer sikkert, men DSB har gjort det enklere i begynnelsen, sier Knut Tanbergmoen som er leder av skytebaskomiteen i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF).

Tanbergmoen åpnet årets kurs som er det 27. i rekken. De 24 første kursene ble arrangert på Storefjell, og Storefjell-kurset ble et begrep i bransjen. De tre seneste årene er kyrset blitt arrangert andre steder for å spre det rundt i landet og for enklere reise til kurset.

Tanbergmoen sier komiteen er åpen for å arrangere kurset på Storefjell igjen, og ba forsamlingen (125 påmeldte) om å komme med tilbakemeldinger. Selvfølgelig er Tanbergmoen og NFF åpne for flere medlemmer.

- Vi har både personlige medlemmer og bedriftsmedlemmer, men det er ikke alle i bransjen som er med oss. Vi ønsker å fange hele det sprengningstekniske miljøet i Norge, og vi ønsker å være en transportør av kunnskap. Dette kurset har i aller høyeste grad vært nettopp dette. I Norge forteller vi hverandre hva vi gjør, og ikke minst hvordan vi gjør det. Godt kurs, sa Tanbergmoen i sin åpningstale.