STØRSTEMANN: Fundamenteringsriggen 1130 er den største Vinje-bedriften Qmatec Drilling produserer.
STØRSTEMANN: Fundamenteringsriggen 1130 er den største Vinje-bedriften Qmatec Drilling produserer.

Qmatec-gjennombrudd i Sverige

Qmatec Drilling signerte idag kontrakt for levering av selskapets største fundamenteringsrigg til en svensk kunde.

Publisert Sist oppdatert

Riggprodusenten fra Vinje i Telemark skrev avtale med Tautech AB om levering av fundamenteringsriggen 1130 TST. Dette er den største fundamenteringsriggen Qmatec produserer, og så langt er rundt ti maskiner produsert og levert til kunder i Norge. Nå er også første kontrakt med et svensk selskap skrevet.

- Det er en milepæl for Qmatec Drilling å få første avtale i Sverige på vår største rigg. Jeg har jobbet med dette i et par år, og nå håper jeg det løsner i Sverige også. Vi har avtale med Tautech om at vi kan ta med kunder og se maskinen i aksjon, sier salgs- og markedssjef Rune Grindholm i Qmatec Drilling AS.

Til Vei og Anlegg?

Om alt klaffer i produksjonen, blir maskinen klar til Vei og Anlegg som starter 6. mai. Da vil den stå med Tautech-profilering, noe som vil være en ekstra gest til det svenske selskapet som opererer i flere nordiske land.

1130-riggen veier ca. 23 tonn og har bormast med 7 meter matelengde for boring av 6 meter casing. Trekkraft på beltene (stålbelter) er 25 tonn og opptrekkraft er 30 tonn. Av andre detaljer Qmatec nevner i brosjyren, er for eksempel:

* Hydraulisk topphammer for boring i løsmasse og fjell kan leveres som tilleggsutstyr.

* Radiostyring med back-up kabel.

* Elektrisk proporsjonalstyrt hydraulikk for alle bore- og bomfunksjoner (CAN Bus).

* Kan forberedes fra fabrikk for Reverse Circulation / RC eller vanndrevet hammer.

* Opsjoner og tilleggsutstyr inkluderer blant annet sveiseaggregat, vannpumper, vinsj, kran, rørmagasin, vanntanker, verktøykasser, slangetromler, støvsuger, kronesliper, ulike avlederhus mm.