- Rammen var nesten helt av

Dette vogntoget ble stoppet med fullt lass og en tralle der rammen nesten var delt i to.

Publisert Sist oppdatert

Det startet med at en pensjonert politimann kom kjørende innover E6 ved Karihaugen torsdag 12. februar. Han ble oppmerksom på en utenlandsk semitrailer som kjørte delvis sideveis i vegbanen.Han skjønte at noe var veldig feil og via politiet fikk han kontakt med oss i Statens vegvesens utekontroll i Oslo.

Fullastet med sviller

- Vi tok straks turen til brygga ved Filipstad der traileren sto, og foretok en kontroll av fører og kjøretøy. Semitilhengeren var meget svai i lasteplanet, så etter nærmere kontroll av understell viste det seg at rammen var nesten helt av ved innfestingen for første aksel.

Det var en stor sprekk som hadde delt den nesten over. Det var tydelig at det var store bevegelser her ved kjøring. Semihengeren var fullastet med banesviller. Bare flaks at den ikke forårsaket en større ulykke, sier avdelingsingeniør Aage Kristiansen i Statens vegvesen.

Kjørte vogntoget ulovlig

Da inspektørene fra Statens vegvesen skulle kontrollere dokumenter viste det seg at sjåføren hadde glemt førerkortet hjemme.

- Vi måtte da gå via Kripos for å få de til å kontrollere førerkortstatus i hans hjemland. Etter en stund fikk vi beskjed om at han ikke hadde førerrett. Førerkortet var tatt i beslag. Vi fortsatte dokumentkontrollen og ved gransking av utenlandstillatelsen kunne vi se at datoen for gyldigheten var forfalsket. Året 2013 var forandret til 2018. Da ble det så mye at vi tilkalte en politipatrulje som kom og foretok et avhør, sier Kristiansen.

Dette resulterte i at føreren ble pågrepet og kjørt i arrest for videre kontroll og oppfølging. Saken er fortsatt under etterforskning og i skrivende stund sitter han i varetekt.