Implenia kjøper Bilfingers anleggsvirksomhet

Implenia kjøper Bilfinger Construction fra Bilfinger SE.

Publisert Sist oppdatert

Anleggsdelen av tyske Bilfinger får dermed sveitsisk eierskap.

- Å kvitte oss med det som har vært vår tradisjonelle bransje så lenge er ikke lett for oss Det er derfor desto mer tilfredsstillende at vi har funnet en kjøper som Implenia, et av Europas mest anerkjente anleggsfirmaer. Vi er sikre på at vi legger anleggsvirksomheten vår i de rette hender, sier styreformann i Bilfinger Herbert Bodner.

Store norske prosjekter

Bilfinger er tungt inne på det norske markedet. De er blant annet i gang med Farrisbrua på E18 ved Larvik og har sammen med Stangeland Maskin vunnet kontrakten på å bygge Eiganestunnelen i Stavanger - en kontrakt som er verdt over to milliarder kroner.

Selskapet er også et av de prekvalifiserte selskapene på en av Follobanen-entreprisene.

Totalt omsatte Bilfinger Construction i fjor for 650 millioner euro og har 1850 ansatte.

Større jobber

Implenia skriver i en pressemelding at oppkjøpet gjør dem i stand til å ta større jobber i fremtiden.

- Jeg ønsker våre nye kollegaer varmt velkommen, og jeg gleder meg til et godt samarbeid i fremtiden, sier Implenias adm. direktør, Anton Affentranger.

- Jeg er sikker på at vi i felleskap kan realisere potensialet til begge selskaper mer effektivt, og legge grunnlaget for videre vekst i Europa, legger Affentranger til.

Bilfinger har sitt største marked i det tysktalende Europa, samt Skandinavia. Bilfinger og Implenia har hatt mange fellesprosjekter de siste årene, blant annet Gotthard Base Tunnel.