Torunn H. Østerbø og Øyvind Rømo på delelageret er klare for Hatz-salg fra nyttår.
Torunn H. Østerbø og Øyvind Rømo på delelageret er klare for Hatz-salg fra nyttår.

Østerbø Maskin blir norsk importør av Hatz

Fra 1. januar 2014 tar Østerbø Maskin AS over agenturet på Hatz-diesel i Norge. Østerbø kan skaffe hele produktspekteret til denne tyske produsenten av motorer, pumper og strømaggregat.

Publisert Sist oppdatert

Hatz har en historie som går helt tilbake til 1880. Hatz-motorer står i dag for eksempel i mange platevibratorer og strømaggregat.

De små 1-sylindrede Hatz-motorene er kjent for å være vibrasjonsfrie, stillegående og slitesterke.

Hatz vil nå utvide og ikke bare tilby små luftkjølte minimodeller, men også overraske verden med en helt ny, «stor», vannkjølt 4-sylindret 2-liter. Betegnelsen på motoren er 4H50TIC.

- Vi begynte å jobbe med denne motoren i 2006. Målet var å lage den minste og letteste motoren i 56 kW-klassen. Det har vi klart, sier Wolfram Hatz, adm. direktør og 4. generasjon Hatz i Motorenfabrik Hatz GmbH i Ruhsdorf to timer øst for München til AT.no.

- Denne motoren er 90 kilo lettere enn den neste i klassen. Det er 90 kilo mindre som kan gå i stykker. Enklere og mer pålitelig blir det ikke. Og i tillegg tilfredsstiller den både Steg IIIB og Tier 4 final.

Østerbø Maskin mener Hatz passer godt inn i selskapets portefølje, sammen med maskiner fra blant andre Reform, Himoinsa, Yanmar, Iveco, MAG, Kubota og Honda.

- Vi har lang og god erfaring med Hatz, siden vi i mange år har solgt aggregat bygget på Hatz-motorer, sier delelageransvarlig Øyvind Rømo.

- Nå er vi klare til å hjelpe kunder fra hele landet som er på jakt etter et nytt Hatzprodukt eller reserve- og servicedeler til det du alt har.