Svartistunnelen skal bli mye sikrere i løpet av noen måneder.
Svartistunnelen skal bli mye sikrere i løpet av noen måneder.

Svartistunnelen oppgraderes for 50 mill. kroner

Etter påske starter arbeidet med brannsikring av tunnelen på fv. 17 i Meløy kommune i Nordland.

Publisert Sist oppdatert

Den 7,6 km lange tunnelen blir stadig tryggere og bedre. Frem til sommeren skal 4000 m 2 eller 200 meter PE-skum fra 80-tallet fjernes eller dekkes av betong. Arbeidet med å oppgradere og forbedre sikkerheten i Svartistunnelen starter rett over påske, tirsdag 22. april. Nå starter arbeidet med nye rømningslys og brannskap på veggen som gir plass til nødtelefon og to brannslukningsapparater for hver 250. meter.

Tunnelen har hatt oppgraderinger i flere faser. De siste årene er havarinisjene utvidet, fjellet er sikret mot nedfall av stein, og det er blitt flere tekniske bygg inne i og utenfor tunnelen.

Nye vifter og nødsamband

Nordland fylkeskommune utvider det opprinnelige prosjektet og oppgraderer det elektriske anlegget også. Fylkeskommunen vil bruke ca. 50 mill. kroner på oppgradering og forbedring av sikkerheten i Svartistunnelen i år. Det skal inn nye og kraftigere vifter, opplegg for digitalt nødsamband og mulighet for DAB-dekning.

I sommermånedene øker trafikken, så arbeidet fortsetter i høst for å unngå å skape forsinkelser for folk. Arbeidene skal være fullført våren 2015. Det blir lagt til rette for mobiltelefondekning, men det er mobilselskapene som avgjør om det skal tas i bruk.

Faste stengetider

Det blir faste stengetider fra 22. april og fram til sommeren 2014. Kolonnekjøring skjer med ledebil. Vær forberedt på ventetid.