Her på Bjørnvatn tollstasjon ble ikke det østeuropeiske vogntoget stående lenge.
Her på Bjørnvatn tollstasjon ble ikke det østeuropeiske vogntoget stående lenge.

Østeuropeer ikke forsvunnet likevel

I natt fikk sjåføren kjøreforbud. Noen timer senere var han sporløst forsvunnet sammen med vogntoget.

Publisert Sist oppdatert

På grenseovergangen ved Bjørnfjell i Nordland kom det østeuropeiske vogntoget kjørende på nedslitte sommerdekk på semitraileren. Han ble stoppet av en patrulje som var på plass utenfor stasjonens ordinære åpningstid.

Det ble ubønnhørlig kjøreforbud.

- Det var ikke skodd for norske vinterveier, enkelt og greit. Kjøreforbud er den sanksjonsmuligheten vi har. Ikke noe annet. Vi har ikke anledning til fysisk å holde på verken vogntog eller sjåfør, sier kontorsjef ved Narvik tollsted, Rolf Berget til avisen Fremover.

Bare noen timer etter at kjøreforbudet ble ilagt, var imidlertid vogntog og sjåfør sporløst forsvunnet, og det var lenge usikkert hvor vogntoget hadde tatt veien.

Man fryktet at det hadde kjørt videre inn i Norge uten godkjent utstyr. Ifølge avisen Fremover var vogntoget sporløst forsvunnet.

Men etter å ha snakket med tollerne som var på jobb i natt, fikk kontorsjef Rolf Berget brakt på det rene at vogntoget faktisk hadde returnert til Sverige.

- Det jeg har fått vite er at bilen øyeblikkelig returnerte til Sverge, som jo var et av to valg han hadde, sier Berget til AT.no.

Han er glad for at det viste seg at sjåføren ikke hadde brutt kjøreforbudet og kjørt videre inn i Norge, men er også klar på at det ikke er siste gang et dårlig utrustet vogntog stanses på grensen i år.

- Nei, det er ikke første og ikke siste gang. Sjåføren som ble stoppet nå representerte i et firma som kjører mye på Norge og er blant de mer seriøse, understreker Berget.