Johan Sigurd Røvik, Torstein Fjerdingen Iselvmo og Geir Johan Einang i MT-Byggteknikk AS er kunde nummer 400 som tar i bruk Smartdok til blant annet timeregistering.
Johan Sigurd Røvik, Torstein Fjerdingen Iselvmo og Geir Johan Einang i MT-Byggteknikk AS er kunde nummer 400 som tar i bruk Smartdok til blant annet timeregistering.

Sikrer kvalitet og kontroll med Smartdok

Stjørdal-bedriften MT-Byggteknikk AS vokste raskt og var nødt til å ta grep for å sikre kvaliteten i dokumenteringen av arbeidet. Dermed ble de kunde nummer 400 for datafangstapplikasjonen «SmartDok» som nå har 15.000 brukere.

Publisert Sist oppdatert

Det mobil- og webbaserte systemet Smartdok nådde en milepæl nylig da MT-Byggteknikk AS ble kunde nummer 400. Veksten har vært eventyrlig for utvikler Ascella som har økt kundemassen fra 300 til 400 på ganske nøyaktig ett år. Nå er selskapet også etablert i Sverige med kontor i Stockholm.

Mange muligheter

Smartdok dekker områder som blant annet timer, varer, transport, verktøy og det meste som omhandler dokumentasjon for bygg- og anleggsbransjen. Drift- og prosjektansvarlig Torstein Fjerdingen Iselvmo hos MT-Byggteknikk forteller at de mange mulighetene i Smartdok ble avgjørende når ulike alternativ ble vurdert:

- Vi var ute etter et system som ikke bare var et verktøy for timeregistrering, men som også gir muligheter for dokumentasjon, både på skjema og bilder. Det var dessuten en fordel at systemet enkelt kunne integreres opp mot vårt lønns- og regnskapssystem.

Sikker lagring

Iselvmo forteller videre at en avgjørende faktor var at datafangsten i Smartdok enkelt kan utføres via telefonen.

- Dette er viktig for oss når vi skal være à jour med faktureringen. Samtidig gir det oss bedre kontroll og oppfølging av egen produksjon. Sikker lagring av data er viktig, og det får vi ved bruk av Smartdok. MT-Byggteknikk er et selskap i stor vekst, og med stor ordrereserve. Dette gjør det ennå viktigere med et godt system for timefangst, og oppfølging av dokumentasjon fremover, sier han.

Dekker behovet til bransjen

Markeds- og salgsansvarlig Per Tore Hansen i Ascella er naturlig nok fornøyd med at MT-Byggteknikk valgte Smartdok og ha rundet 400 kunder for applikasjonen.

- Smartdok ser ut til å ha blitt entreprenørens førstevalg, noe vi synes er svært hyggelig. Å kunne vokse så raskt på kun en bransje viser at vi leverer et verktøy som dekker et behov i bransjen. Daglig har vi telefoner fra entreprenører som ønsker å forenkle hverdagen og tar kontakt med oss. Som det ser ut nå er potensialet fortsatt stort i Norge, sier han.

Sverige-etablering

Ascella etablerte seg i fjor med kontor i Stockholm for å ta grep om det svenske markedet.

- Våre ambisjoner om videre vekst har ført til at vi har etablert oss i Sverige med et eget salgskontor som jobber med salg av Smartdok til svenske entreprenører. Å vokse krever ressurser og vi ansetter nye medarbeidere i takt med veksten for å sikre at våre kunder har en oppdatert løsning og samtidig kunne være en pålitelig leverandør, sier Hansen.