Se steinknekker i aksjon

Rocks of Norway AS har skrevet en avtale med Lundhs AS om leveranse av overskuddsmasser fra larvikitt-industrien. Avtalen gir selskapet mulighet til å investere i en splittemaskin.

Publisert Sist oppdatert

Råvarene skal leveres fra Lundhs-bruddet i Malerød. Rocks of Norway AS ble etablert i 2010 og har som formål å utnytte ressursene fra larvikitt-industrien som ikke er egnet for eksport. I hovedsak produserer Rocks of Norway murblokker i ulike størrelser til forstøtningsmurer, brygger og lignende.

Naturlig splitting

Torger Lingelem i Rocks of Norway gleder seg over ny avtale med Lundhs AS om leveranse av overskuddsstein fra larvikitt-bruddet i Malerød. Avtalen gir selskapet mulighet til å investere i ny steindelemaskin.
Torger Lingelem i Rocks of Norway gleder seg over ny avtale med Lundhs AS om leveranse av overskuddsstein fra larvikitt-bruddet i Malerød. Avtalen gir selskapet mulighet til å investere i ny steindelemaskin.

Avtalen gjør det mulig for Rocks of Norway å investere i ny og helt unik teknologi som kan gi selskapet betydelig vekst. Utstyret det siktes til, er en knekkemaskin som gjør det mulig å produsere blokker i størrelser opptil 100 x 200 cm med naturlig splittet front. Maskinen er testet i samarbeid med Rocks of Norway og vil bli den største i sitt slag i Europa, melder Rocks of Norway i en pressemelding.

- I tillegg til å produsere mer attraktive blokker, vil maskinen ha en kapasitet som langt overstiger dagens produksjonsutstyr, og Rocks of Norway AS vil ha betydelige muligheter for vekst. Vi forventer at produksjonen blir effektiv, og at vi dermed kan holde konkurransedyktige priser. Dette innebærer at vi forventer å kunne erstatte en god del av importert kinesisk og indisk stein med larvikitt som i tillegg til å være Norges nasjonalstein, er kortreist og et mer miljøvennlig alternativ, skriver daglig leder Torger Lingelem i pressemeldingen.

- Stor etterspørsel

Maskinen er bestilt og skal være ferdig installert innen nyttår.

- Det er mange kommuner og entreprenører som har etterspurt store blokker uten boremerker, sier Lingelem.