Sisu Polar Euro 6 – med førerhus fra Mercedes-Benz Actros, men med et klart Sisu-preg.
Sisu Polar Euro 6 – med førerhus fra Mercedes-Benz Actros, men med et klart Sisu-preg.

Ny Sisu Polar for Euro 6

Finske Sisu har sluppet de første bildene av Sisu Polar i Euro 6-utførelse. Den er som ventet; førerhuset fra Mercedes-Benz har fått et klart Sisu-preg.

Publisert Sist oppdatert

Heller ikke den lille Sisu-fabrikken kommer utenom det faktum at Euro 6 trer i kraft 1. januar. Det tre år gamle samarbeidet med Daimler fortsetter, og det betyr at nye Sisu Polar får mange av de endringene den tyske samarbeidspartneren gjorde på sin nye Actros-serie. Det innebærer blant annet at Sisu benytter det nye Actros-førerhuset og Euro 6-motorer fra Mercedes-Benz. Meldingen fra Sisu sier ikke noe om den finske fabrikken vil benytte alle førerhusvariantene eller konsentrere seg om de største. Det sies heller ikke noe om motorvarianter, men det er mer en kvalifisert gjetning å anta at bilene i hvert fall vil få den store OM473-motoren (volum 15,6 liter) med effekter på 517, 578 og 625 hk.

Vi antar at Sisu også fortsetter med de automatiserte girkasseløsningene fra Mercedes-Benz, og vi tror også det vil være mulig å velge ei usynkronisert kasse fra Fuller. Den har så langt vært ganske populær blant en del Sisu-eiere.

Egne løsninger

Nye Sisu Polar kommer selvsagt med Sisus egne chassis- og akselløsninger, som er nettopp det som gjør en Sisu til det den er.

Nye Sisu Polar kommer til å bli presentert for kunder og presse tidlig i februar neste år. Produksjonen kommer i gang i løpet av 2. kvartal. Sisu er altså ikke klar med Euro 6 fra begynnelsen av året, men vi antar fabrikken har sikret seg slik at man kan levere ferdigproduserte Euro 5-biler en tid fremover.