Daimler mener en uryddig forhandlingsprosess har skjedd når det gjelder anskaffelse av militære lastebiler til Norge og Sverige. Bildet viser en militærversjon av Mercedes-Benz Actros.
Daimler mener en uryddig forhandlingsprosess har skjedd når det gjelder anskaffelse av militære lastebiler til Norge og Sverige. Bildet viser en militærversjon av Mercedes-Benz Actros.

Nå murrer Daimler også

Krangelen om anskaffelse av militære lastebiler til forsvarene i Norge og Sverige fortsetter. Nå er det Daimler som reiser bust.

Publisert Sist oppdatert

Vi har tidligere meldt at Scania innanket avgjørelsen om å kjøpe militære lastebiler fra Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) til Förvaltningsrätten i Stockholm. Også Forsvarsdepartementet i Norge ble innanket. Kort tid etterpå trakk Scania alle søksmål. Imidlertid har det svenske Konkurrensverket ønsket å se nærmere på saken, og i tillegg krever Aktiespararna i Sverige en gransking. Nå har også Daimler meldt seg på banen, melder Aftenposten.

I likhet med Scania kritiserer også Daimler Forsvaret for en uryddig forhandlingsprosess. Daimler, her i landet representert ved Bertel O. Steen AS, mener RMMV fikk anledning til å gi et nytt tilbud utfra nye forutsetninger og med helt andre kjøretøy som resultat. Gunnar Vesterby i Bertel O. Steen Spesialkjøretøy sier at selskapet i hovedsak støtter de innvendingene Scania opprinnelig hadde mot kjøpsprosessen. Nå skal selskapets jurister vurdere om det er grunnlag for å ta rettslige skritt.

Informasjonsdirektør Marianne Øiahals i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) bekrefter at Forsvaret er kjent med Daimlers klager. Hun stiller seg uforstående til at tilbyderne ikke skal ha fått skikkelig informasjon om hva slags kjøretøy det er bedt om tilbud på. - Vi har beskrevet veldig tydelig hvilke tekniske krav som skulle oppfylles, sier hun.

Kontrakten mellom FLO/Försvarets materialverk og RMMV skulle formelt ha vært underskrevet uken før jul. Nå er signeringen utsatt til man får klarhet i hva som videre vil skje i saken.