Faymonville CombiMAX bygd opp av standard-moduler, inklusive uttrekk.
Faymonville CombiMAX bygd opp av standard-moduler, inklusive uttrekk.

Modulhengere fra Faymonville

Faymonville, tilhengerprodusenten med hovedkontor i Belgia, utvider nå produktprogrammet med et kjøretøyprogram bygd på standard-moduler.

Publisert Sist oppdatert

Alle Faymonvilles tilhengerserier har navn som ender på MAX, og de nye modulbygde hengerne har fått navnet CombiMAX. Som for de fleste tilhengerne fra den belgiske produsenten er også CombiMAX utviklet for spesialtransport av omfangsrikt og tungt gods. Den nye serien er beregnet for nyttelaster fra 60 til 250 tonn.

Hengerserien er bygd opp av standard-moduler. Dette innebærer fordeler for produksjonen ved Faymonvilles fabrikker, men det innebærer også fordeler for brukerne. Ved hjelp av et antall moduler kan transportøren selv sette sammen hengerløsninger for forskjellige behov. Kjører man variert spesialtransport, kan man altså klare seg med færre enheter enn før.

Modul-tankegangen er også gjennomført når det gjelder tekniske løsninger som styringen av hengerakslene. Faymonville har tatt frem en ny svanehals med elektronikk som styrer akslene uansett antall, om hengeren har luftfjæring eller hydraulisk fjæring, eller for den saks skyld uavhengig fjæring. Svanehalsen kan enkelt benyttes på forskjellige modulkombinasjoner, og hengerstyringen vil stemme.

Du leser mer om CombiMAX i Anlegg&Transport nr. 4 som kommer ut kort tid etter påske.