KONTORET: Powels nye base i Düsseldorf.
KONTORET: Powels nye base i Düsseldorf.

Powel åpner Tyskland-avdeling

Powel vokser ytterligere, og etablerer avdeling kontor i land nummer åtte: Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

Etableringen er en direkte følge av inngåtte storkontrakter med E.On og Uniper. Kontoret etableres i byen Düsseldorf og skal støtte Powels raskt voksende virksomhet i Tyskland.

I tillegg til de nevnte selskapene, har Powel satt som mål å bli løsningsleverandør til et voksende antall energiselskaper som er i gang med sin digitale transformasjon.

Energi-bransjen

«Powels nye kontor vil underbygge vår rolle som en pålitelig leverandør av IT-løsninger for produksjon av fornybar energi og energihandel i en bransje som er i stadig forandring», skriver Powel i en pressemelding.

- I Europa er det Tyskland som leder an når det gjelder fornybar energiproduksjon, handel og logistikk. De overgår sine 2020-mål for grønn energi, og jobber målrettet mot fortsatt suksess i en svært konkurransepreget bransje. Ved å etablere oss i Düsseldorf kan vi enklere bidra med støtte og innovasjonsledelse til våre kunder i Tyskland og vokse ytterligere i dette viktige markedet sier Arnt Sollie, Executive Vice President, International Smart Energy.

Samarbeidsavtale

Nylig inngikk Powel en samarbeidsavtale med det internasjonale IT-selskapet KISTERS. Via avtalen kan KISTERS selge Powel Algo Trader, en algoritmisk programvare for handel, i det tyske markedet. Målet er at avtalen skal styrke Powels posisjon i Tyskland, i tillegg til å skape nye forretningsmuligheter for begge selskaper.

Moderniseringen og digitaliseringen av energibransjen er godt i gang og Powel leder an. Powel skriver at selskapets Smart Energy økosystem kan leveres i sky, med smarte integrasjonsløsninger tilpasset unike IT-miljøer. Løsningsleveransen er driftet 100% i Microsofts skyplattform Azure, og støtter opp under fremtidig innovasjon- og samskapingsprosjekter med nøkkelkunder i Tyskland, og med teknologipartnere som Microsoft.

Kritisk 24/7

- I gjennomføringen av store digitale overgangs- og innovasjonsprosjekter møter man på mange utfordringer underveis. Med et lokalt kontor i Düsseldorf kan vi sørge for å overvinne disse ved nå milepælene sammen med våre kunder, på hvilket som helst prosjekt. Vi er veldig fornøyde med å utvide teamet med høyt kvalifiserte domeneeksperter som vil støtte kritisk 24/7-drift for våre kunder i Tyskland. I tilllegg vil de videreføre våre strategiske partnerskap for fremtidig innovasjon sammen med våre kunder, avslutter Sollie.