FULL FART: Produksjonen ved Trux-fabrikken har vært god i 2017.
FULL FART: Produksjonen ved Trux-fabrikken har vært god i 2017.

Godt år for Trux-forhandlerne

De utenlandske forhandlerne til Trux er i ferd med å legge bak seg kjemperesultater. Enkelte forhandlere har doblet omsetningen av Trux-produktene.

Publisert Sist oppdatert

Trux er spesielt store på frontbeskyttere for lastebiler, men har også andre produkter som for eksempel lysbjelker og sideliner. Norge er det nest største markedet for Trux-produkter, foruten hjemlandet Sverige. Daglig leder Arne Strand hos den norske forhandleren Truck-Line AS bekrefter at salget i Norge har vært meget godt.

- Det har gått veldig bra, og 2017 blir et av våre beste år, sier Strand og anslår at økningen blir på rundt 10%.

Distributørene i Polen, Finland og Nederland har hatt størst prosentvis økning (hele 50% opp fra 2016) i Trux-salget av Trux frontmontert sikkerhetsutstyr. Deretter følger Tyskland, Frankrike og England som alle har rundt 20% økning. At økningen i Norge ikke er like høy prosentvis forklares med at nivået allerede er meget høyt.

Et fellestrekk flere steder er at salget av Trux-produkter har en sammenheng med de nye Scania-bilene som er lansert over en periode nå. Dette gjelder også til en viss grad i Norge.

- Produktene vi har for nye Scania har slått an veldig bra. Men vi har hold på lenge og er blitt kjent i markedet, og det er alltid en fordel, sier Strand.

PS: Trux AB holder til i Ljusdal, midt i Sverige, og ble grunnlagt i 1986. Selskapet skriver i en pressemelding at de er markedsledende i Europa av frontmontert sikkerhetsutstyr for lastebiler.