Albert Kristian Hæhre er alltid på jakt etter nye oppdrag og nye flinke folk. Her fra et lærlingearrangement.
Albert Kristian Hæhre er alltid på jakt etter nye oppdrag og nye flinke folk. Her fra et lærlingearrangement.

BetonmastHæhre Anlegg AS blir navnet

Hæhre Entreprenør AS endrer navn til BetonmastHæhre Anlegg AS. – Ingen rakettforskning bak det navnet, sier selskapets leder Albert Kristian Hæhre.

Publisert Sist oppdatert

Albert K. Hæhre fortsetter å være leder selv om selskapet nå har fått nytt navn. Entreprenørkonsernet BetonmastHæhre er et resultat av fusjonen i 2017 mellom Betonmast og Hæhre-Isachsen Gruppen.

Sammenslåingen skapte én av Norges største aktører innen bygg, anlegg og eiendomsutvikling. Konsernet organiseres i divisjonene bygg, anlegg, eiendom og Sverige.

Nå har altså anleggsdivisjonen fått sitt navn.

- Fortell om bakgrunnen for valg av navnet Betonmast Hæhre Anlegg AS?

- Betonmast er et kjent navn innen bygg, og Hæhre et relativt kjent navn innen anlegg. Da vi skulle finne navn på det sammenslåtte selskapet, klippet vi det ned og ville ha med de to navnene videre. Det føltes naturlig å henge på Anlegg på konsernnavnet for å gi en god beskrivelse av virksomheten til tidligere Hæhre Entreprenør. Det er egentlig ingen rakettforskning bak det navnet, sier Albert Hæhre til AT.no.

BetonmastHæhre Anlegg

  • Anleggsvirksomheten i BetonmastHæhre
  • Tidligere Hæhre Entreprenør
  • 1800 ansatte
  • Forventet omsetning er 4,5 milliarder kroner

- Hva skjer med Hæhre Maskinutleie AS?

- Det vil fortsette som idag. Isachsen er fusjonert inn i Hæhre Maskinutleie allerede, og dette selskapet vil stå og være en stor aktør i maskinutleiemarkedet. Navnet er endret til Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS. Vi har også inngått en intensjonsavtale om å kjøpe 50% av Ekspert Maskinutleie AS.

- Hvilke ambisjoner har dere på det norske og det internasjonale markedet?

- BetonmastHæhre har som konsern ambisjoner om å vokse både på bygg og anlegg i Norge og i Sverige. I Sverige er vi i gang på vårt fjerde år, først med kontor i Göteborg og nå nylig i Stockholm. Disse områdene er kanskje de som vokser mest, men også i Norge har vi vokst mye blant annet med oppkjøp av Tronrud Gruppen, bestående av Tronrud Bygg, Tronrud Anlegg og Tronrud Mjøsbygg.

Arbeid i berg er en stor del av jobbene Hæhre tradisjonelt har tatt på seg.
Arbeid i berg er en stor del av jobbene Hæhre tradisjonelt har tatt på seg.

- Hva blir den videre vekststrategien? Flere oppkjøp?

- Vi kan aldri utelukke oppkjøp, men vi er nå over i en konsolideringsfase der vi skal integrere overordnede systemer. På anlegg begynner vi å få en størrelse vi ønsker for å ha en god posisjon innen anlegg og tunge veiprosjekter. Størrelsen på jobbene i fremtiden vil ha noe å si om vi skal vokse ytterligere, sier Hæhre.

- Til slutt Albert. Når så du konturene av hva selskapet ditt er endt opp med å bli?

- Jeg kan beskyldes for mye, men ikke for å være spåmann. Men de ti siste årene har vi forstått at vi må bli store nok til å kjempe om de mest interessante og største jobbene. For bare fire-fem år siden begynte noen kontrakter å passere en milliard kroner i størrelse. Nå er det ikke uvanlig med kontrakter på flere milliarder. Vi må ha størrelse og egenkapital for å være med og kjempe om disse. For å være en interessant arbeidsplass, vil vi signalisere at vi også vil være med og kjempe om de mest interessante prosjektene, sier Albert Hæhre og påpeker at han som leder vil ha en operativ rolle videre og ikke en kontorjobb.

Hæhre er kjent for å handle mye stort utstyr for å ta unna store oppdrag.
Hæhre er kjent for å handle mye stort utstyr for å ta unna store oppdrag.