Dozere utgjør ikke en stor andel av det totale maskinsalget, men antallet doblet seg fra tredje kvartal 2016 (6 stk.) til tredje kvartal 2017 (12 stk.). Illustrasjonsbilde.

Rekord i maskinsalget

Antall solgte anleggsmaskiner tredje kvartal 2017 er det høyeste tredjekvartalstallet som er innrapportert siden etableringen av MGFs statistikk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Innrapportering på salget av anleggsmaskiner fra medlemmer i Maskingrossisternes Forening (MGF) viser at det går mot et nytt rekordår i 2017 (se tabeller nederst).

Statistikken for 2016 viste at dette var året med flest solgte enheter siden MGF startet med maskinstatistikken. I år blir sannsynligvis salget enda bedre:

Både andre og tredje kvartal er rekordkvartaler. Første kvartal er hårfint slått av første kvartal i 2008.

Utviklingen på maskinsalget viser at det med stor sannsynlighet vil bli over 1000 solgte maskiner blant MGFs medlemsbedrifter i fjerde kvartal. Og da blir det «All time high» i år.

Det er som vanlig kategoriene «Gravemaskiner belter», «Minigravere belter» og «Hjullastere» som står for mesteparten av volumet. «Gravemaskiner belter» har fått en solid opptur når vi sammenligner tredje kvartal i 2016 (348 stk.) og 2017 (413 stk.).

En annen, mye mindre, kategori som utmerker seg med forandring, er dozersalget. Det ble solgt 12 stk. tredje kvartal 2017. Det er dobbelt så mye som tredje kvartal i 2016 og tre ganger så mye som tredje kvartal i 2015.

Kilde: MGF

 

Kilde: MGF
Powered by Labrador CMS