Veimyndighetene i Sydney har laget vannfall som projekterer et lysende stoppskilt ved tunnelåpninger når et for stort kjøretøy nærmer seg tunnelen. Illustrasjon:  Channel Ten
Veimyndighetene i Sydney har laget vannfall som projekterer et lysende stoppskilt ved tunnelåpninger når et for stort kjøretøy nærmer seg tunnelen. Illustrasjon: Channel Ten

Dette stoppskiltet overser du ikke!

Det kommer midt i «fleisen» på lastebilsjåfører med for høy last som ikke stopper ved den konvensjonelle stopp-skiltingen. Se video under.

Publisert

(Se video nede i teksten).

I Sydney, Australia, har veimyndighetene sett seg nødt til å gjøre stoppskilt ved inngangen relativt lave tunneler vanskelige VELDIG synlige.

Når lastebiler som er for høye for tunnelen nærmer seg, varsler «vanlige» stopplys at kjøretøyet må stanse. Men ikke alle sjåfører får disse med seg, og kjører seg fast i tunnelen. Dette gir store trafikkproblemer i en storby som Sydney. Det koster naturlig nok en god del penger å sette tunnelene i stand etter hver «tur i taket» også.

I tillegg setter hendelsene liv og helse i fare for personer i kjøretøyene i nærheten av den som kjører seg fast/river av last.

Løsningen er blitt å projektere stoppskilt på vann som renner ned fra taket i tunnelåpningene når det er fare for sammenstøt med tunneltaket.

Video fra Channel Ten på Youtube

Videoen viser hvordan dette systemet fungerte da en vogntogsjåfør overså de vanlige stoppvarslene, men ble møtt av en «stoppvegg» og stanset.

Systemet passer nok best i varmere strøk, men kanskje en variant av denne tanken kan være aktuelt i Norge også?