Bjørn Risa (t.v.) og daglig leder Arve Edland hos Kverneland Bil Bryne AS.

Har kjøpt 640 Ford-biler

Bjørn Risa er Ford-fan.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

I løpet av de siste ti årene har Bjørn Risa kjøpt 640 Ford kjøretøy.

- Jeg trenger biler som har bra kvalitet, er konkurransedyktig på pris og som de ansatte trives i, sier han som for øyeblikket er blant Norges aller største Ford-eiere.

Som eier i en av Norges største anleggsentreprenører, R-gruppen, gjorde han sitt siste store innkjøp så sent som høsten 2017. Da fikk han overlevert hele 120 Ford Connect, 3 Ford Custom og 12 Ford Ranger.

- Dette er nyttekjøretøy som blir brukt i anleggsbransjen og får mye juling. Vi er selvsagt veldig fornøyd med at en stor aktør er så fornøyd med Ford at de velger oss gang etter gang. Dette er et kvalitetsstempel for våre Ford-modeller, sier daglig leder Arve Edland hos Kverneland Bil Bryne AS, som har inngått den store bilavtalen.

Færrest mulig merker

Ifølge Bjørn Risa, er selskapet og de ansatte også veldig godt fornøyd med den nye Ford-avtalen.

- Vi har hatt en praksis om at vi skal forholde oss til færrest mulig leverandører. Det gir oss mindre administrasjon rundt bilholdet. Ford leverer bra kvalitet, konkurransedyktige priser og de ansatte trives med bilene som arbeidsplass. Service og oppfølging har også vært svært bra i alle disse årene, sier Risa.

Han trekker også frem det store modellutvalget til Ford som en stor fordel.

- De har modeller og varianter som passer til det meste. Det gjør det enklere for oss å dekke vårt bilbehov med færrest mulig merker.

Avtalte kjøp av 120 Ford med et håndtrykk

Det første innkjøpet skjedde i 2007. Med et håndtrykk bestilte Bjørn Risa 120 Ford Connect, eller som han kalte det – pizzabiler.

- Risa er en krevende kunde. Han skulle ha veldig mange biler på veldig kort tid. Vi greide heldigvis å kaste oss rundt. Etter det har vi arbeidet tett sammen, og kommet frem til løsninger som gjør at han hele tiden får best mulig service. En så stor kunde har også lært oss mye, slik at vi også blir bedre på å takle andre og ikke fullt så store bedriftskunder, sier Edland.

- En lønnsom relasjon

Risa mener deres lange forhold til Ford og Kverneland Bil Bryne har vært bra for bedriften.

- Det er ingen tvil om at vi har hatt et rimelig bilregnskap og et svært godt forhold til vår Ford-forhandler. Det er faktisk like enkelt å få utlevert 135 biler som å kjøpe tre. De relasjonene vi har hatt – og har – til Kverneland Bil er verdt veldig mye, sier Risa.

Akkurat nå har R-gruppen rundt 250 Ford-kjøretøy i daglig bruk.

Rekordsalg i Norge

Ford Motor Norge har aldri solgt flere nyttekjøretøy enn de gjorde i 2017. I alt 5211 nyttekjøretøy ble registrert i denne perioden, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Det gjorde merket til den nest største nyttekjøretøy-leverandøren i Norge med en markedsandel på 14,5%. Ingen selger heller flere nyttekjøretøy i Europa enn Ford.

- Det er selvsagt svært gledelig at stadig flere bedrifter og privatkunder velger Ford når de skal kjøpe nyttekjøretøy. Veksten vi opplever skyldes at Ford aldri har hatt et bedre sortiment av nyttekjøretøy, både med hensyn til komfort, funksjonalitet, kjøreegenskaper og ikke minst konkurransedyktige priser. Med dette som utgangspunkt er vår målsetning en ytterligere vekst. Hele organisasjonen er mer fokusert, dedikert og er godt trenet for å gi en best mulig kundeopplevelse og sikre maksimal driftstid på våre biler, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Powered by Labrador CMS