ITW styrker virksomheten i Norge for å tilby en bredere pakkeløsning med et større verktøyssortiment, og ha en større salgsenhet for bedre rådgivning.
ITW styrker virksomheten i Norge for å tilby en bredere pakkeløsning med et større verktøyssortiment, og ha en større salgsenhet for bedre rådgivning.

ITW styrker virksomheten i Norge

Publisert

Innfestingsleverandøren ITW Construction Products merker etterspørselen etter totalløsninger i Norge, og styrker dermed virksomheten i landet med nye ansettelser og et enda større verktøyssortiment.

Med varemerker som Paslode, Spit, NKT Fastners og Adjufix, har ITW Construction Productions totalløsninger til festemiddelsoppgaver i tre, betong, stål og gips. Nå styrkes virksomheten i Norge med nye salgsansettelser og et enda større festemiddels- og verktøyssortiment til entreprenører og profesjonelle tømrere, snekkere og håndverkere, forteller nordisk salgsdirektør Lars Vilhelmsen:

- Vi merker at etterspørselen etter totalløsninger på tvers av flere kategorier øker, både fra treindustrien, fra håndverkere innenfor vindu- og dørmontasjer og husmoduler, og fra sentrale kjeder innenfor byggevarer. Vi styrker derfor virksomheten i Norge for å gi både entreprenører og de profesjonelle utførende en bredere pakkeløsning med et enda større verktøyssortiment av høy teknisk kvalitet, samt en større salgsenhet for bedre rådgivning.

Desentralisert styring

ITW Construction Products er en del av konsernet Illinois Tool Works, som består av mange desentraliserte selskaper. Enheten Construction Productions har fokus på byggebransjen og er en av flere store seksjoner innenfor selskapet med Europeisk hovedkontor og testsenter i Valance i Frankrike.

I 2005 kjøpte ITW opp det norske handelshuset Nordisk Kartro, som noen år senere la om distribusjonsmåten fra direktesalg til forhandlersalg. Vilhelmsen forteller at ITWs nordiske enhet med felles logistikksenter og desentralisert styring gir flere fordeler: 

- ITW Nordic har en felles enhet med logistikksenter, lager og testsenter i Middelfart i Danmark. På denne måten skaper vi en sterk plattform for hele Norden, hvor det blir enklere for oss å levere kvalitetsverktøy på tvers av landegrenser og sørge for synergi. Samtidig er det helt fra konsernets ledelse blitt lagt vekt på desentralisert styring for å kunne tilpasse seg det lokale markedet. Derfor gjør vi nettopp denne satsingen i Norge, som først og fremst handler om å styrke relasjonen vår til eksisterende kunder, slik at vi bidrar til håndverk av høy kvalitet og samtidig forenkler festemiddelsoppgavene.

Både produsent og leverandør

ITW Construction Products utvikler, produserer, markedsfører og selger festemiddelsløsninger.

- Vi har erfaring med handel, men besitter også stor teknisk kunnskap som utvikler og produsent av festemiddelløsninger. Vi leverer ikke bare skruer, vi leverer de beste kvalitetsskruene, og dette er noe den profesjonelle tømrer vil merke. Med denne satsingen i Norge kan vi nå levere flere løsninger til den samme ordren, sier Vilhelmsen.

ITWs varemerker er tilgjengelig hos de fleste landsdekkende byggevarekjedene som Montér, XL-BYGG og Neumann. ITW har inngått serviceavtaler med lokale verksteder som tar garanti og vanlige reparasjoner av alle ITWs maskiner.