Sindre Hjelanes (t.v.) og firmaet hans H-Mek blir ny Claas-forhandler i Hordaland. De vil samarbeide tett med naboforhandleren Velde Maskin, der Asbjørn Velde står klar til å bidra, fortrinnsvis med salg, men også med bred serviceerfaring.
Sindre Hjelanes (t.v.) og firmaet hans H-Mek blir ny Claas-forhandler i Hordaland. De vil samarbeide tett med naboforhandleren Velde Maskin, der Asbjørn Velde står klar til å bidra, fortrinnsvis med salg, men også med bred serviceerfaring.

Ny Claas-forhandler

H-Mek i Tysse (Hordaland) har tegnet kontrakt med Norwegian Agro Machinery.

Publisert

1. april skifter 30-årige Sindre Hjelanes ut hverdagen som oljearbeider, med en ny hverdag der han er sin egen sjef, og hvor landbruksmaskiner blir hans hovedsyssel. Mekanikeren har nemlig via sitt nyoppstartede firma H-Mek, inngått avtale med Norwegian Agro Machinery, importøren av Claas, Lemken, Bogballe, Horch, Conor og Multiva.

- Jeg ville bli en forhandler eller et servicepunkt for en av de store aktørene, for hvis du ikke får være med og skape nettverk, bli med på kurs og bli en del av familien, da detter du av, mener Sindre.

Samarbeid med naboforhandler

Den initiativrike mekanikeren har store ambisjoner for fremtiden, men han er samtidig opptatt av å gå skritt for skritt. Han har kona ved sin side, både som sparringspartner og styreformann, og nå tar han i første omgang sikte på å skape grunnlag for sin egen arbeidsplass.

- Jeg er ikke rette mannen til å snakke om tall og ambisjoner, for er det noe som er skøy, så er jeg med! Fruen er imidlertid alltid en god sparringspartner, så jeg sa til fruen: «Du er den fornuftige av oss, så du må være med», forklarer Sindre.

Han har alltid hatt en drøm om å lage arbeidsplasser, men først tar han sikte på bygge en sunn økonomi, og få en god plattform å bygge videre på.

- Derfor skal jeg samarbeide med den veletablerte naboforhandleren Velde Maskin i starten, forteller Sindre.

Full av pågangsmot

Historien bak overgangen fra oljeplattform til eget-eid verkstedgulv startet på ferie i Danmark, hvor han på fjortende dagen begynte å bli litt rastløs, og tok seg en kjøretur.

- Det krydde av Claas-maskiner der, og da startet jeg å fundere på hvem som fører Claas i Hordaland. Jeg sendte avgårde en epost, og etter hvert kom jeg i kontakt med Jan-Roar Nordal, som jobber hos importøren. Om dere ikke har et servicepunkt i Hordaland, kan jeg være det, spurte jeg Nordal.

Jan-Roar Nordal, som er ettermarkedssjef hos Norwegian Agro Machinery tok imot henvendelsen med åpne armer, og kalte Sindre inn til et møte.

- Han solgte inn arbeidsgiveren og leverandørene på en veldig god måte, og det var avgjørende for meg. Når du skal si opp fastlønn i Nordsjøen, bør det være noen seriøse i andre enden, smiler Sindre.

Jan-Roar på sin side er veldig fornøyd med å få Sindre med på laget.

- Sindre er offensiv og full av pågangsmot. Hans brede mekanikererfaring legger et godt grunnlag, og med et tett samarbeid med oss som importør, og med Velde Maskin, har jeg stor tro på hans fremtid.

Motiveres av uløselige oppgaver

Verkstedlokalene til H-Mek er lokalisert i Haukanesvegen 91 på Årland i Samnanger kommune. Herfra er det 45 minutter til Bergen, 1 time og 15 minutter til Voss og 40 minutter til Norheimsund.

- Tar du for deg Hordaland-distriktet jeg skal ha, så er det på de meste inntil 1,5 time fra meg. Det er selvsagt ikke noe problem å reise lenger, understreker Sindre, som har servicebil klar for utrykning.

Deleforsyning får han direkte, eksempelvis Claas-deler kan leveres dagen etter, om Sindre legger inn bestilling innen 14.00.

- Å løse kundenes utfordringer, det er det jeg motiveres av. Når en kunde ringer til en forhandler, da har han gjerne prøvd selv, en lokal smed og et par kamerater. Om du da får det i orden, da er du helten! Jeg har allerede med meg en del generell mekanikerkunnskap i ryggsekken, og med nye kurs og opplæring vil det bli stadig bedre. Jeg gleder meg til å sette meg inn i Claas-verdenen, sier Sindre.