Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Får ikke lære opp yrkessjåfører

NRK Trøndelag skriver at Langvatn trafikkskule har fått fått forbud mot å drive opplæring av yrkessjåfører i åtte måneder.

Publisert

Statens vegvesen skal ha fått tips om at den innrapporterte yrkessjåfør-undervisningen ikke stemte med virkeligheten hos Langvatn trafikkskule i Ørsta i Møre og Romsdal.

Vegvesenet observerte kurs «undercover» og konklusjonen , slik det fremkommer på NRK.no, ble at undervisningen som ble rapportert inn, og den faktiske aktiviteten på kursene, ikke samsvarte.

- Vi har avdekket helt bevisst juks. Kun en brøkdel av den pålagte kjøringen ble gjennomført, selv om den ble innmeldt som fullverdig, sier fagleder i tilsynsseksjonen i Statens vegvesen, Rune Granum, til NRK.

Statens vegvesen har vedtatt å inndra skolens godkjenning som lærested for grunn- og etterutdanning av yrkessjåfører i åtte måneder. Skolen har påklaget vedtaket til Vegdirektoratet.

- Vedtaket er påklaget. Ut over dette har ikke trafikkskolen noen kommentar til saken, sier daglig leder ved Langvatn trafikkskule, Hans-Ivar Langvatn til NRK.

LES MER OM SAKEN PÅ NRK.NO