Wacker Neuson ET 35.
Wacker Neuson ET 35.

To nye gravemaskiner

Wacker Neuson har lansert to nye modeller i 3,5-tonnsklassen.

Publisert

Med den konvensjonelle gravemaskinen ET35 og Zero Tail-gravemaskinen EZ36, lanserte Wacker Neuson to nye modeller i 3,5-tonnsklassen våren 2018.

Her er funksjoner som er utprøvd på større modeller videreutviklet. Et helt nytt design og interiør samt ytterligere utstyrsalternativer skal være med på å sikre et produktivt arbeidsmiljø.

Nytt interiør

Zero Tail-gravemaskinen EZ36 er spesielt designet uten hekkutstikk for å kunne utføre arbeid på trange eller i trafikkerte områder, som ofte er tilfellet i sentrumsområder. Dermed trenger ikke operatøren å bekymre seg for å eventuelt skade maskinen under drift eller blokkere trafikken.

Wacker Neuson EZ36.
Wacker Neuson EZ36.

Hekken på den kompakte EZ36-maskinen stikker ikke på noe tidspunkt ut over undervognen. Samtidig er førerhytten på begge modellene romslig og ergonomisk utformet.

- Vi har registrert behovet i markedet og byr på enda mer fleksibilitet og komfort i Wacker Neusons nye 3,5-tonnsmodeller. Den nye generasjonen har et nytt interiør, nytt design og ekstra utstyrsalternativer som sørger for at arbeidet kan utføres på en produktiv og uanstrengt måte, sier Gert Reichetseder, administrerende direktør i Wacker Neuson Linz.

Tiltbar overvogn

Gravemaskinene kan også utstyres med VDS (vertikalt gravesystem). Denne tiltbare overvognen fra Wacker Neuson gir maskinene ekstra fleksibilitet.

Selv på ujevne underlag, f.eks. på fortauskanter eller i hellinger, kan stigninger og skråninger utjevnes med opptil 27 prosent med «et enkelt tastetrykk».

VDS gir mer sikkerhet, skal også gi økt effektivitet: Som følge av nøyaktig vertikal graving sparer operatøren opptil 25 prosent på masse og tid ved utgraving og fylling.

Wacker Neuson opplyser at de som eneste produsent i segmentet for kompakte hjulgravemaskiner har tilbudt en tiltbar overvogn i mer enn 20 år.

Mange åpningsmuligheter

ET35- og EZ36-maskinene har todelt frontrute som standard og operatøren har mulighet til å tilpasse førerhytten til den gjeldende situasjonen på byggeplassen med noen få håndgrep.

Det er til og med mulig å feste både den øvre og nedre delen av ruten under hyttetaket. Dette gjør det ikke bare enklere å sikre god ventilasjon i førerhytten, men sørger også for at man unngår å måtte fjerne eller streve med oppbevaring av den nedre frontruten og at rutene er bedre beskyttet mot skader.

I tillegg har dette systemet en rekke åpningsmuligheter, f.eks. til ventilasjon eller kommunikasjon. Skyvevinduer foran og bak, som kan åpnes i begge retninger, sørger likeledes for optimal luftsirkulasjon i førerhytten. I tillegg øker klimaanleggets ytelse, slik at førerhytten kan kjøles ned til 16 grader under utetemperaturen.

Jog Dial

Basert på betjeningskonseptet til Wacker Neusons gravemaskinmodeller i 6- til 9-tonnsklassen, tilbyr ET35- og EZ36-maskinene en valgfri 3,5 tommers skjerm i kombinasjon med et Jog Dial-betjeningselement (roterende trykknapp) som er kjent fra de større modellene.

Disse brukes til forhåndsinnstilling og lagring av de hydrauliske påbygningsredskapenes leveringsmengde, hastighetsinnstilling og overvåking av ulike funksjoner.

Også festepunktene er forbedret. Totalt åtte store surreringer på chassisrammen og planeringsskjæret skal sørge for enkel og rask surring og dermed sikker transport av maskinen.

To motorvarianter med forskjellig utstyr er tilgjengelig for hver modell, og det er ikke behov for etterbehandling av avgasser.