Tvillingbrødrene Lars (t.h.) og Erik Sørby slår knock-out på resten av utleiemarkedet. Foto: Per Dagfinn Wolden
Tvillingbrødrene Lars (t.h.) og Erik Sørby slår knock-out på resten av utleiemarkedet. Foto: Per Dagfinn Wolden

Slår knock-out på utleiemarkedet

I juni flyttet Sørby Utleie inn i nytt bygg i Sarpsborg med visshet om en omsetningsøkning fra 20 til ca. 160 mill. kroner siden etableringen i 2005.

Publisert

Med en årlig vekst på 10% slår det middels store utleieselskapet til tvillingbrødrene Lars og Erik Sørby knock-out på resten av utleiemarkedet som vokser i snitt 4%-5% på landsbasis.

Parallelt med den formidable veksten som ikke ser ut til å avta flyttet selskapet nylig inn i nytt forretningsbygg i Sarpsborg.

Fremoverlente

- Vi er fremoverlente og satser på ytterligere vekst, sier daglig leder Lars Sørby som driver selskapet sammen med tvillingbror Erik.

Ifølge brødrene er service, nye maskiner og tilgjengelighet noe av forklaringen på suksesshistorien.

– Jeg tror det betyr mye for våre kunder at vi er en lokal bedrift som ikke pløyer penger ned i en stor konsernkasse. Vi yter alltid service, uansett når kunden ringer. De store landsdekkende aktørene har ikke samme mulighet som oss til å være fleksible og imøtekommende, nærmest døgnet rundt. Dessuten er nytt og funksjonelt utstyr, sammen med bedriftens bevisste valg av farger og profil vår styrke, sier Lars Sørby til Næringsliv i Østfold og Follo.

Han forteller også om løsningen der kundene kan hente og levere utstyr til alle døgnets tider gjennom en strekkode for å åpne portene.

Planlegger utvidelse

Utleiebedriften har i dag 37 ansatte, og hvor syv skal ha tilhold i det nye utleiesenteret på Grålum i Sarpsborg med kontorer, lager og verksted.

Tvillingbrødrene planlegger allerede utvidelse med å overta nabotomta til nybygget for å etablere et større uteområde for de store maskinene.

Sørby Utleie etablerte et større utleiesenter i hjemkommunen Spydeberg for tre år siden. I tillegg har selskapet to mindre avdelinger i Halden og Vestby.