UTSIKTSPUNKT: 4.juli var det offisiell åpning av den nye Nasjonale turistvegen ved Vøringsfossen.
UTSIKTSPUNKT: 4.juli var det offisiell åpning av den nye Nasjonale turistvegen ved Vøringsfossen.

Første byggetrinn åpnet

VØRINGSFOSSEN (AT.no): Onsdag 4. juli ble første byggetrinn i Nasjonal turistveg Hardangervidda ved Vøringsfossen offisielt åpnet.

Publisert

Vøringsfossen er en av Norges mest spektakulære fossefall med sine 182 meters fallhøyde. Fossen ligger i Eidfjord kommune, og markerer starten på Hardangervidda fra vest.

Ute på skrenten over fossen ligger Fossli Hotel, og Vøringsfossen rett under er en av Vestlandets mest besøkte turistattraksjoner. Nasjonal turistvei Hardangervidda er en av 18 nasjonale turistveger.

Nå skal det bli både tryggere og bedre utsikt for turistene som vil se den storslagne naturen. Byggingen av utsiktpunktene mot Vøringsfossen startet i 2015, og omfatter i tillegg til de nye utsynspunktene også sanitære fasiliteter.

Samme dag som fylkesordfører Anne Gine Hestetun står for den offisielle åpningen, er det befaring for entreprenørene som er interessert i byggetrinn 2 ved Vøringsfossen.

Da skal det bygges en 47 meter lang trappebru med 14 meters høydeforskjell og med 99 trinn. Denne trappen er tegnet av arkitekt Carl-Viggo Hølmebakk som vant arkitektkonkurransen som ble lyst ut i 2009.

Anbudsfristen på dette byggetrinnet er 31.august, og hele prosjektet skal stå ferdig sommeren 2020. Det er Mesta som har vært hoved-entreprenør på første byggetrinn.

 

BRO: Slik skal den nye broa over Vøringsfossen bli.
BRO: Slik skal den nye broa over Vøringsfossen bli.