Irske John Tarrent foran sin DAF 2100 som han kjøpte i 1984, og som fortsatt er i drift.
Irske John Tarrent foran sin DAF 2100 som han kjøpte i 1984, og som fortsatt er i drift.

Har du en gammel DAF i daglig drift?

DAF Trucks er på jakt etter den eldste lastebilen som fremdeles brukes til transport.

Publisert

Søket fokuserer på typiske DAF-kjøretøy fra tidligere årtier som fortsatt er i daglig drift.

DAF Trucks har 90-årsjubileum i år. Selskapet konsentrerte seg opprinnelig om å konstruere lette semitrailere, og startet senere lastebilproduksjonen i 1949. Helt siden da har DAF-kjøretøy, ifølge DAF selv, «hatt rykte på seg for å ha klasseledende drivstoffeffektivitet og førerkomfort i tillegg til enestående pålitelighet og slitestyrke».

DAF opplyser i en pressemelding at selskapet regelmessig mottar bilder fra transportbedrifter og sjåfører fra rundt om i verden, som stolt viser frem lastebiler som forlot produksjonslinjen for flere tiår siden, og som fortsatt er i daglig bruk. Dette har vekket DAF Trucks' nysgjerrighet – hvilken er den eldste DAF-lastebilen som fortsatt er i drift, og hvor?

DAF Trucks har lansert en Facebook-kampanje for å finne svar på dette. Irske John Tarrent har allerede delt sin klassiske DAF 2100 fra 1984, som fortsatt er i full vigør:

- Hun har 34 år med hardt arbeid bak seg, svikter aldri og kommer alltid tilbake til basen, natt som dag, sier han.

DAF er på utkikk etter bilder av og historier om lastebilene sine fra tidlig nittitall, åttitallet, syttitallet eller enda tidligere som fortsatt er i drift. Fotografier og videoer kan lastes opp på DAFs Facebook-side. I slutten av november vil den eldste DAF-lastebilen som fortsatt er i drift annonseres.