Vei og Anlegg 2018 på Hellerudsletta utenfor Lillestrøm skal evalueres.
Vei og Anlegg 2018 på Hellerudsletta utenfor Lillestrøm skal evalueres.

Utvalg skal evaluere Vei og Anlegg

OSLO (AT.no): Et utvalg skal evaluere årets Vei og Anlegg, samt hvor og når anleggsfesten skal arrangeres om tre år.

Publisert

Dette opplyste arrangør Maskingrossisternes Forening (MGF) på en pressekonferanse i Oslo 21. august. Vei og Anlegg ble arrangert – som vanlig – på Hellerudsletta i mai tidligere i år. Selv om utgangspunktet fremdeles er Hellerudsletta som arrangørsted, påpeker MGF at foreningen ikke er «gift» med X Meeting Point (selskapet bak arrangementene på Hellerudsletta) og at høsten skal brukes til å vurdere alternativer.

- Vi skal sette sammen et arbeidsutvalg som skal gjennomføre en evaluering, sier adm. direktør Tone Lindberg Grøstad i MGF.

- Hvem vil sitte i dette utvalget?

- Det vil være våre medlemmer, og blant annet de største leverandørene. Vi er avhengig av å ha med de største for at det skal bli en god messe, sier MGF-direktøren.

Hun setter en deadline ved nyttår for å ta en avgjørelse. Man må booke sted flere år i forveien for å sikre seg plass.

Parkering

Lindberg Grødal påpeker at MGF er godt fornøyd med årets messe som hadde 138 utstillere ute og 147 innendørs, fordelt på 56.300 m2 ute og 3700 m2 inne, og med 22.150 unike besøkende.

Samtidig legger hun ikke skjul på at Hellerudsletta for noen også er omstridt, og da spesielt i forhold til parkeringsforholdene. I år måtte store deler av parkeringen stenges de første dagene av messen for at områdene ikke skulle bli ødelagt før «rushet» de siste dagene.

- Vi får pepper for parkeringen, men det er det vi har. Det ble imidlertid brukt mye shuttlebusser som i år var gratis og gikk ofte, sier Lindberg Grøstad.

Lillestrøm, Jessheim og Rygge

Det er blitt diskutert å flytte Vei og Anlegg til et annet sted, og MGF har fått forslag om nye arrangørsteder som Norges Varemesse i Lillestrøm, Hovinmoen på Jessheim og Rygge i Østfold.

På pressekonferansen påpekte Lindberg Grødal at det er utfordringer også med disse stedene. Grustaket på Hovinmoen mangler nødvendig infrastruktur som vann, strøm, toalettfasiliteter og nett. Rygge har beliggenhet som i stor grad krever kjøring til og fra for de besøkende. Hallene i Lillestrøm har infrastrukturen som kreves, men er vesentlig mindre i forhold til Hellerudsletta (ca. halvparten av plassen) om man ikke bruker parkeringsplassen utenfor Norges Varemesse til utstillingsområde. Én utfordring med Norges Varemesse kan være tunge maskiner på gulvet i hallene i Lillestrøm.

Lindberg Grøstad sier at dato for Vei og Anlegg i 2021 ikke er satt, men hun antyder at det mest aktuelle er tidlig i mai som på årets arrangement. MGF-direktøren påpeker utfordringer med røde dager utover i mai måned 2021, og at juni er veldig nære ferien.

Powered by Labrador CMS