Statsminister Erna Solberg la ned grunnsteinen for Politiets nasjonale beredskapssenter i Ski 21. august 2018.
Statsminister Erna Solberg la ned grunnsteinen for Politiets nasjonale beredskapssenter i Ski 21. august 2018.

La ned grunnsteinen til beredskapssenteret

– Dette er en stor dag for norsk beredskap, sa statsminister Erna Solberg da hun i dag la ned grunnsteinen til beredskapssenteret 21. august.

Publisert

Politiets nasjonale beredskapssenter på Taraldrud i Ski kommune skal stå klart til bruk i september 2020. Da vil de nasjonale beredskapsressursene – beredskapstroppen, bombegruppen, krise- og gisselforhandlerne og politiets helikoptertjeneste være samlet ett sted.

Bedre objektsikring

Senteret skal sørge for bedre sikring av politiets skjermingsverdige objekter. Det er totalt 12 skjermingsverdige objekter i politiet. Når beredskapssenteret står ferdig vil en tredjedel av objektene være sikret.

- Dette senteret er et stort løft for den nasjonale beredskapen og et viktig bidrag til nordmenns trygghet i hverdagen, sa statsministeren.

Treningsarena

- Etableringen av et nasjonalt beredskapssenter for politiet er en stor prioritering. La det ikke være noen tvil: å bygge dette senteret er ikke bare riktig, det er helt nødvendig, sa justis-, beredskaps- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara ved grunnsteinnedleggelsen.

Senteret skal bidra til at de nasjonale beredskapsressursene kan respondere raskt og riktig ved ekstraordinære hendelser.

Beredskapssenteret skal i tillegg være tilgjengelig som treningsarena for andre beredskapsressurser og legge til rette for bedre fagutvikling og samtrening med blant annet innsatspersonell.

- Norsk beredskap trenger dette beredskapssenteret og har trengt det lenge. Derfor er dette en gledens dag i arbeidet med å styrke norsk beredskap og skape trygghet i hverdagen for norske borgere, sa Wara.