Norsk Gjenvinning kjøper KMT Gjenvinning.
Norsk Gjenvinning kjøper KMT Gjenvinning.

Norsk Gjenvinning kjøper KMT Gjenvinning

Publisert

Norsk Gjenvinning skiller ut sin virksomhet for gjenvinning av kabler og trafoer og slår denne sammen med Kabel Metall & Trafo Gjenvinning AS (KMT). Den sammenslåtte virksomheten beholder navnet KMT og danner grunnlaget for NG-konsernets økte satsning i det nordiske markedet.

NG og KMT er i dag aktive i det nordiske markedet for prosessering av kabel og trafo. Den sammenslåtte virksomheten vil ha stordriftsfordeler skal muliggjøre kapasitetsøkning og videre industrialisering, og danne en plattform for nordisk vekst i et marked som forventes å vokse betydelig i årene som kommer.

- Ved å skille ut kabel og trafo fra vår resterende jern- og metallvirksomhet i Norsk Gjenvinning, rendyrker vi virksomheten og sikrer et tydelig nisjefokus i et voksende marked, til det beste for både kunder og ansatte, sier Egil Lorentzen, divisjonsdirektør Gjenvinning og Metall i Norsk Gjenvinning.

- Nye KMT blir en viktig del av NG-familien og vi ser frem til å ta fatt på spennende vekstinitiativ i dette segmentet fremover.

Det beste fra to selskaper

Det sammenslåtte selskapet vil kombinere KMTs kommersielle kompetanse i innkjøpsmarkedet for kabel og trafo, med Norsk Gjenvinnings erfaring med industrialisering, drift og optimalisering av varestrømmer.

- KMT har hatt en sterk vekst fra oppstarten i 2013, og vi var nå ute etter å finne en eier som kan styrke virksomheten videre og bidra til nordisk vekst. For oss var Norsk Gjenvinning et naturlig valg basert på deres posisjon i markedet, sterke fokus på industrialisering, HMS og compliance, og offensive ledelse og eier, sier daglig leder i KMT Ole Petter Nilsen.

Ledelse og styre

Ole Petter Nilsen vil fortsette som daglig leder. Rolf Bergerud Næslund, som sammen med Nilsen er gründerne av KMT, vil jobbe videre i en sentral markedsstilling i det sammenslåtte selskapet.

Styreleder vil være Bjørn Arve Ofstad, divisjonsdirektør prosjektbasert virksomhet i Norsk Gjenvinning. Divisjonsdirektør Egil Lorentzen vil gå inn som styremedlem sammen med Rolf Bergerud Næslund og Stein Vegar Larsen. Næslund og Larsen sitter i dag i KMTs styre.

Powered by Labrador CMS