ALT FOR BRANN: Fra venstre står den helfrelste Brann-supporteren Rudi Soltvedt i Soltvedt Maskin som har kjøpt en gullfarget Bobcat minigraver a, Marius Fjeldstad i Anleggsgruppen AS . Til høyre har maskot Jens Nese tatt plass i førersetet.Foto: Privat
ALT FOR BRANN: Fra venstre står den helfrelste Brann-supporteren Rudi Soltvedt i Soltvedt Maskin som har kjøpt en gullfarget Bobcat minigraver a, Marius Fjeldstad i Anleggsgruppen AS . Til høyre har maskot Jens Nese tatt plass i førersetet.Foto: Privat

Gullmaskin i straffekonk!

På søndag skjer det noe helt spesielt på Brann stadion.

Publisert

Da mottar nemlig den ihuga Brann-supporteren Rudi Soltvedt i Soltvedt Maskin AS en ny Bobcat EC10 (1,2 tonn) minigraver, gullfoliert og logoer flere steder på maskinen der det står «Gullet ska hem»!

Skuffe som fotballsko

Men maskinen skal ikke bare stå der til pynt. Rudi Soltvedt og hans ansatte skal bygge en bane med vegger, mål og en ball, og arrangere straffekonkurranse før søndagens Brann-kamp mot Lillestrøm. Konkurransen er åpen for hvem som helst, men det er ikke lov å bruke egne bein. Deltakerne må peile graveskuffen inn på lærkula, og svinge maskinen og håpe på en fulltreffer!

Straffekonkurransen vil skje i fansonen utenfor Brann stadion fra 18.00 på søndag. Klokken 20.00 møtes Brann og Lillestrøm til seriekamp, selvfølgelig med Rudi og co på plass.

Helfrelst

39-åringen som driver som entreprenør med 7 ansatte i Bergens-området, har vært Brann-supporter på sin hals hele livet. Selskapet hans er én av rundt 20 bedrifter (flere av disse også entreprenører) som deler på en egen losje på Brann stadion. Losjen har fått navnet «Askøy-losjen», og Soltvedt er med for andre sesongen nå. Han har selvsagt fått med seg alle hjemmekampene så langt denne sesongen, samt to bortekamper, og han tror gullet havnet i Bergen denne sesongen.

- Jeg har trua på at vi skal ta gullet i år selv om vi tapte sist. Vi skal møte Rosenborg om et par runder, og vinner vi den kampen så tror jeg vi skal ta det. Vi bergensere liker å være tidlig ute, sier Soltvedt.

Med seks serierunder igjen å spille ligger Brann på 2.plass i Eliteserien i fotball, fire poeng bak Rosenborg fra Trondheim.

Egne T-skjorter

Rudi Soltvedt lover show og fine premier til deltakerne i fotballkonkurransen, T-skjorter i gullfarge og logoen «Gullet ska hem».

- Jeg syntes det er gøy å lage litt styr, og er med på masse aktiviteter rundt klubben. Brann er flinke og har endel aktiviteter, mye for barn, blant annet med egen fansone før kampene. Det er gøy å støtte dette, og det er viktig å ha trua, sier Soltvedt som ikke er i familie med den tidligere Brann- og Rosenborg-spilleren Trond Egil Soltvedt.

PS: Soltvedt Maskin AS har flere maskiner fra 1 til 25 tonn, og de fleste er Hitachi og Bobcat. Den nyeste Bobcat-maskinen leveres av Anleggsgruppen, og dette er den første Soltvedt Maskin mottar etter at nettopp Anleggsgruppen overtok agenturet på Bobcat rundt nyttår.