Syv vil rydde Lunckefjell

Sju av de åtte forhåndskvalifiserte entreprenørene har levert tilbud på oppryddingsarbeidet på Lunckefjell-gruven på Svalbard.

Publisert

Fredag gikk fristen ut for å levere tilbud for oppryddingsarbeidet på Lunckefjell, og Store Norske Spitsbergen Kulkompani AS har mottatt sju tilbud på jobben. Se hvem som har levert tilbud i faktaboksen. 

Disse har levert tilbud: 

AF Gruppen AS (Decom og Anlegg i samarbeid)
Skanska Norge AS
Leonhard Nilsen & Sønner AS
Contexo AS
Gjermundshaug Gruppen AS
Tverås Maskin & Transport AS
BetonmastHæhre AS

Les også: - Bare trist

– Det er positivt å se så stor interesse rundt dette viktige oppdraget, og vi setter pris på den grundige jobben entreprenørene har lagt ned i tilbudsfasen. Vi går nå i gang med å vurdere de ulike tilbudene. Det er spesielt verdt å nevne at kravet til HMS er satt meget høyt, og at vi har store krav til oppgaveforståelse. Dette vil bli vektlagt i evalueringen, sammen med pris, sier Jan Morten Ertsaas, administrerende direktør i Store Norske Spitsbergen Kulkompani.

Store Norske har til hensikt å signere kontrakt for oppdraget over nyttår forutsatt bevilgning til gjennomføring i statsbudsjettet for 2019. Oppryddingsprosjektet følger Regjeringens vedtak i statsbudsjettet for 2018–2019 om å avvikle Svea og Lunckefjell, og tilbakeføre gruvesamfunnene på Svalbard til naturen.

Lunckefjell ble åpnet i 2014, mens Svea har levert kull som råvare til industrien i 100 år. Oppdraget innbefatter kun Lunckefjellgruva, og ikke Svea Nord-gruva og uteområdene i Svea. Alt arbeid i Lunckefjell skal være ferdigstilt høsten 2020, men mye av arbeidet forventes utført i 2019. Målet er at avviklingen skal skje på en kostnadseffektiv måte, og i så stor grad som mulig til nytte for lokalsamfunnet, opplyser Store Norske i en pressemelding.

Disse har levert tilbud: 

AF Gruppen AS (Decom og Anlegg i samarbeid)
Skanska Norge AS
Leonhard Nilsen & Sønner AS
Contexo AS
Gjermundshaug Gruppen AS
Tverås Maskin & Transport AS
BetonmastHæhre AS