KLART: I uke 4 tar Norsk Scania de første gjestene på det niende Scania Winter arrangement.
KLART: I uke 4 tar Norsk Scania de første gjestene på det niende Scania Winter arrangement.

Alternativt på Scania Winter

Det blir Scania-fest i Trysil fire uker til ende i vinter også. Der blir det mulighet til å prøvekjøre de nye 13-liters motorene både på gass og etanol.

Publisert

Det hele starter i uke 3, 2019, med utenlandske gjester. Utledningene som kommer i år er fra Danmark, Frankrike, Tyskland, Østerrike og Sveits. I de tre påfølgende ukene kommer de 550 norske gjestene.

Etter Scanias miljøkonferanse i slutten av november har forespørslene etter lastebiler på alternative drivstoff virkelig skutt fart. Derfor knytter det seg stor spenning når kundene kan prøve de nye 13 liters-motorene på både etanol og gass i Norge.

Gassbilen som skal være i Trysil går på komprimert gass, og den har samme ytelse som versjonen med flytende gass.

De små

FØRSTE GANG: Scania L-serie blir et nytt bekjentskap for de aller fleste under Scania Winter.
FØRSTE GANG: Scania L-serie blir et nytt bekjentskap for de aller fleste under Scania Winter.

Det blir også mulig å prøve de nyeste distribusjonsbilene. L-serien med lavt og senkbart innsteg har så langt ikke vært mulig å prøvekjøre i Norge for kunder. Det har heller ikke den nye 7-liters motoren som kan leveres på P-serien.

Med den 7-litersmotoren, som kommer i tre versjoner på 220, 250 og 280 hestekrefter, blir egenvekten på motoren hele 360 kilo lavere enn 9-literen. I tillegg senkes motortunnelen inne i bilen med nesten ti centimeter.

Jubileum

I 2019 er V8-motoren 50 år. Som 50-åringer flest skal den feires igjennom hele året. Det blir som et vorspiel å regne i Trysil.

Totalt vil det være 17 lastebiler kundene kan prøvekjøre, og alle de fire V8-motorene være der. Og for dem som vil kjøre det største og tyngste: Det blir tømmerbil på Scania Winter i år også.

Ombygd

I 2019 er det niende gang Scania Winter arrangeres i Trysil. Også denne gangen blir all kjøring og uteaktivitet på flyplassen på Fageråsen.

Området, som brukes til motorsport sommerstid, har blitt utvidet sommeren 2018. Det gjør at det blir bedre plass til både prøvekjøringer og andre aktiviteter. Også i 2019-utgaven vil det være en rekke av underleverandører og samarbeidspartnere som deltar under Scania Winter.

Åpen dag

Også i år vil det være en åpen dag under Scania Winter. Da er det mulighet for alle interesserte å prøvekjøre hele modellrekken.

Sist vinter var det nærmere 150 mennesker som tok turen til Trysil for både å prøvekjøre lastebiler og spise vafler med V8-hjerter på den åpne dagen. I 2019 blir den åpne dagen lørdag 2.februar.