Beltemaskinsalget er en viktig bidragsyter til det totale anleggsmaskinsalget blant MGFs medlemmer. Her er en Hitachi ZX250LC levert av MGF-medlem Nasta.

Maskinsalget: 5000-grensen er brutt

Tallenes tale viser at MGFs medlemmer har satt ny rekord, for tredje år på rad, i salg av anleggsmaskiner.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

På en pressekonferanse onsdag 16. januar hos MGF (Maskingrossisternes Forening) i Oslo ble salgstallene for MGFs medlemmer lagt frem.

Her kom beviset på det mange forventet; at det ble ny rekord i maskinsalget i 2018 også.

Til sammen er det solgt 5012 maskiner blant MGFs medlemmer i 2018. Det tilsvarende tallet for rekordåret 2017 var 4784.

På pressekonferansen ble statistikk over anleggsmaskin-salget fra 2005 til 2018 presentert. Denne viste at andre, tredje og fjerde kvartal er rekordkvartaler i 2018, mens førstekvartalet må se seg forbigått av et par tidligere år (se tabell nederst).

Det ble også vist en tabell for siste tre år der tallene fra forskjellige maskintyper var adskilt. De største klassene her, er som vanlig beltegravere, minigravere på belter og hjullastere (se egen tabell til høyre).

Maskinsalget blant MGFs medlemmer per maskintype og kvartal siste tre år.

Av ting som utmerker seg i maskintype-statistikken er: Det er solgt tre beltelastere i 2018 mot null årene før, rammestyrte dumpere fortsetter den solide oppturen, skidstyrte kompaktlastere har et solid oppsving siste halvdel av 2018, og det samme gjelder tandemvalser/asfaltvalser.

Se tabellene (trykk på dem for å se større versjoner) for flere detaljer.

Maskinsalget blant MGFs medlemmer per kvartal 2005 til 2018.
Powered by Labrador CMS