VELTE: Å velte riktig sylinder og ikke rive ned de to andre er ikke enkelt.
VELTE: Å velte riktig sylinder og ikke rive ned de to andre er ikke enkelt.

Andreás vant sjåførkonkurransen

TRYSIL (AT.no): Tømmerbilsjåføren Andreás Nordsjø (33) var den raskeste under finalen i Scanias sjåførkonkurranse.

Publisert

Konkurransen i finalen var å få ned fire sylindre som sto i hvert sitt hjørne i den 30 meter lange banen. Den røde sylinderen i midten skulle også falle imellom de to blå som sto på hver side. Uten at de blå veltet. 

De to bak bilen skulle rygges ned, mens de to i front skulle legges ned med forhjulene uten å bruke støtfangeren. Siste utfordring var å kjøre inntil en sylinder foran bilen, berøre den uten at den veltet og tute. Og veltet en sylinder måtte sjåføren ut og rette de opp igjen.

De åtte finalistene kjørte fire innledende heat mot hverandre to og to etter utslagsmetoden. Andreás Norsjøs motstander i finalen ble Bjørn Erik Venstad som kjører for Romerike Brensel. De to ga hverandre kamp helt døra men Nordsjø, som kjører for Biri Transport ble raskest ferdig.

(Saken fortsetter under videoen)

Andreás Norsjø har kjørt lastebil siden 2009. Det var først da han kom til Trysil sammen med konkurrentene torsdag kveld (31. januar 2019) han bestemte seg for at vinnertrofeet skulle være med hjem til Raufoss.

Siste utfordring var å kjøre inntil en sylinder foran bilen og berøre den uten at den veltet.
Siste utfordring var å kjøre inntil en sylinder foran bilen og berøre den uten at den veltet.

Video fra finalen i Scanias sjåførkonkurranse 2019 i Trysil. Video: Espen Braata

Mer 700 kvinner og menn meldte seg på og har vært med i konkurransen. I semifinalene på Kløfta var det 23 deltagere, og 11 av disse kom til finalen. Åtte på lastebil og tre på buss. Det var Roksana Maria Kujawa som jobber i Setesdal Bilruter som vant bussklassen.

Vinneren i både buss og lastebil klassen skal representere Norge i den internasjonale finalen av Scanias sjåførkonkurranse i Södertälje den siste helgen i mai. Også de fire andre som kom på seierspallen får bli med til Södertälje, men som publikum og heiagjeng.