Skisse til nybygg i Stange.
Skisse til nybygg i Stange.

Liebherr bygger på Stange

Liebherr-Norge AS har kjøpt tomt av Stange kommune og etablerer seg nå i Stange Næringspark i Hedmark.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Tomteområdet er godt eksponert mot den nye fire-felts E6 som vil står klar i løpet av 2019.

Liebherr-Norge ble etablert på Ingeberg ved Hamar i 2011 og har spesielt de siste årene hatt en meget solid vekst. Med 30 ansatte er selskapet i ferd med å vokse ut av lokalene på Ingeberg.

- Vår nye etablering i Stange Næringspark vil gi oss helt nye arbeidsforhold og sikre fortsatt ekspansjon, sier daglig leder Håkan Nyhaugen.

Beliggenhet i forhold til adkomst mot E6, var svært avgjørende for tomtevalget.

Større og flere maskiner

Liebherr-leveranser har i økende grad gått i retning av større og tyngre maskiner som daglig skal inn og ut fra anlegget.

Lokaliseringen forenkler logistikken, og Liebherr-sjefen vil heller ikke underslå at profilering mot en av landets mest trafikkerte veier ei heller er noen bakdel.

- Dette er et område hvor vi kan vokse ytterligere, sier han.

- Kortere vei til det sentrale Østlandsområdet ser vi som positivt, likedan en times reise fra Oslo og en halv time fra Gardermoen er positivt.

Eget AS fra årsskiftet

- En annen viktig nyhet er at Liebherr sentralt tydeligvis anser den norske avdelingen som vel etablert. Fra 1. januar 2019 er selskapet endret fra avdeling til eget AS. Dette betyr mye for oss, og nå gleder vi oss til å kunne begynne planleggingen og etter hvert også flyttingen til nye moderne lokaler, sier Nyhaugen.

En som også gleder seg over valget av Stange, er næringssjef Erik Habberstad i Stange kommune.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS