NYHET: Den nye markvibratoren PC3500. Betegnelsene står for Plate Compactor og 3500 kg pakkekraft. Den har også to storebrødre, PC6000 og PC9500.
NYHET: Den nye markvibratoren PC3500. Betegnelsene står for Plate Compactor og 3500 kg pakkekraft. Den har også to storebrødre, PC6000 og PC9500.

Ny serie markvibratorer

Engcon lanserer ny serie markvibratorer for gravemaskiner som kan drives via tiltrotatoren.

Publisert

Serien som blir vist på Bauma er helt nyutviklet. Det spesielle er at redskapen har lavt gjennomstrømningsbehov og dermed enkelt kan drives via en tiltrotator.

Den svenske produsenten påpeker at dette vil øke bruksområdet betydelig, i tillegg til at det bidrar til å gjøre gravemaskinene sikrere og mer effektive.

Krevde mye olje

Engcon har siden 90-tallet utviklet markvibratorer for gravemaskiner, men utstyret har krevd så høy hydraulikkgjennomstrømning at man ikke har kunnet koble dem direkte til ekstrauttaket på tiltrotatoren.

Dermed har man heller ikke kunnet rotere markvibratorene fritt, men dette problemet skal altså være løst nå.

- Vi vet at kombinasjonen markvibrator og gravemaskin er ideell da det forbedrer arbeidsmiljøet til de som ellers går og styrer markvibratorene nede i grøfter av forskjellig slag, sier Johan Johansson, konstruktør og prosjektleder for Engcon nye markvibratorserie.

Øker sikkerheten

Det er tre markvibrator-modeller som nå lanseres: PC3500, PC6000 og PC9500. PC står for «Plate Compactor», mens tallet indikerer pakkekraft i kg.

- En annen stor fordel med markvibrator på en gravemaskin, er at sikkerheten for bakkearbeiderne øker betydelig. For eksempel ved pakking nede i dype grøfter er det stor fare for at vibrasjonene fra markvibratoren får grøftekantene til å rase ned og begrave personen under tunge jordmasser, sier Johan Johansson.

I tillegg til redusert fare for personskade og bedre arbeidsmiljø, kan Engcons markvibratorer brukes til å pakke hellinger der tradisjonell markvibrering med rullekomprimatorer eller håndmanøvrerte markvibratorer ikke er mulig. Det kan være alt fra vanlige veikanter til pakking rundt brostøtter, erosjonsbeskyttelser rundt vassdrag m.m.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS