Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Engcon utvikler tiltsensor for gravesystem

Skal passe til de vanligste systemene på markedet.

Publisert

Engcon, produsent av tiltrotatorer, utvikler nå en egen tiltsensor for de vanligste gravesystemene på markedet.

Dette skal gi et tydeligere grensesnitt, rimeligere installasjon og enklere support.

Engcons tiltrotatorer fra størrelse EC209 og oppover har vært kompatible med de største gravesystemene på markedet i noen år. Noen av produsentene tilbyr dessuten automatisk tiltfunksjon. Nå tar Engcon neste skritt i utviklingen og lager sin egen tiltsensor.

- Blir sylskarpt

- Våre tiltrotatorer fungerer svært godt sammen med markedets gravesystemer. Det eneste ankepunktet vi har hatt, er selve grensesnittet, og derfor kommer vi nå med vår egen tiltsensor, sier Peter Huczkowsky, ansvarlig for utviklingen av Engcons styresystem og øvrige elektronikk.

Peter Huczkowsky utdyper med at grensesnittet blir «sylskarpt» ved at Engcon leverer all nødvendig teknologi fra tiltrotatoren, via kablene for styresystemet DC2 og inn i førerhuset der gravesystemet kobles til.

Dette skal også spare tid og bidra til reduserte installasjonskostnader.

Kan ettermonteres

Det vil bli gjennomført tester i løpet av 2019, og Engcon forventer at tiltsensoren vil være helt ferdig og kompatibel med de fleste eksisterende gravesystemene på markedet innen årsskiftet 2019/2020.

- Det blir også en enklere og rimeligere integrering av gravesystemene, da tiltsensoren vil inngå som standard i våre monteringssett for ePS (Engcon Positioning System), sier Peter Huczkowsky.

Engcons tiltsensor kan ettermonteres på Engcons tiltrotatorer fra EC209 opp til EC233.

Powered by Labrador CMS