Dette vogntoget fra Sørum Transport i Norge ble stoppet da det kjørte sin andre innenlandstransport i Sverige uten internasjonal transport inn. Det skal ha vært norsk bil og semihenger. Sjåføren var svensk statsborger.
Dette vogntoget fra Sørum Transport i Norge ble stoppet da det kjørte sin andre innenlandstransport i Sverige uten internasjonal transport inn. Det skal ha vært norsk bil og semihenger. Sjåføren var svensk statsborger.

Norsk transportør tatt for ulovlig kabotasje i Sverige

Sørum Transport AS, selskapet der NLF-topp Harry Nilsen er daglig leder, er gebyrlagt for ulovlig kabotasje i Sverige.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Dette er et selskap vi kommer til å holde øye med fremover. De har mye kjøring i Mälardalen vest for Stockholm, sier bilinspektør Roger Ogemar i trafikkpolitiet i Västerås til AT.no.

Det var fagtidsskriftet Proffs i Sverige som omtale saken først.

Bulk-vogntoget fra Sørum Transport var ett av flere vogntog som ble avslørt for ulovlig kabotasjekjøring i Mälardalen onsdag 27. mars. Det fraktet sement fra Köping til Malung.

Det hadde kommet tomt til Sverige tre dager tidligere og nå var det i gang med sin andre nasjonale transport i Sverige.

Det ble gitt et gebyr på 40.000 svenske kroner som ble gjort opp på stedet.

Deretter ble den norskregistrerte trekkvogna sendt i retning Norge mens semitraileren måtte parkeres i påvente av å bli hentet som en lovlig transport.

- En glipp

Daglig leder Harry Nilsen i Sørum Transport er medlem av Forbundsstyret i Norges Lastebileier-Forbund (NLF). En organisasjon som går høyt ut for å bekjempe ulovlig kabotasje i Norge.

Nå er han altså på den andre siden av grensen i dobbel forstand.

Til NLFs nettsted Lastebil.no sier han:

- En av bilene våre tok på seg en innenrikstur i Sverige uten å ha hatt med seg gods inn fra Norge i forkant, slik kabotasjereglene dikterer. Her har det skjedd en glipp og det er bare å legge seg flat.

På spørsmål fra AT.no om hvordan han skal unngå at dette skjer igjen, svarer Nilsen:

- Vi må passe på at vi har lass når vi skal til Sverige, slik at vi unngår slike hendelser.

Søknad til behandling

Sørum Transport har opprettet et svensk selskap Sørum Transport AB.

Etter det AT.no kjenner til, har Sørum Transport også en søknad inne på «trafiktilstånd» på noen kjøretøy i Sverige. Denne er til behandling, og gjelder dermed ikke nå.

Det er Transportstyrelsen (tilsvarende Statens vegvesen) som behandler slike søknader i Sverige.

Tar opp saken på møte i NLFs forbundsstyre

Onsdag 3. april er neste møte i NLFs forbundsstyre. Der blir den ulovlige kabotasjekjøringen til styremedlem Harry Nilsens selskap, Sørum Transport, et av temaene.

- Vi er opptatt av at alle skal følge lover og regler. Da er det en selvfølge at vi går foran som gode eksempler selv. Samtidig er vi opptatt av at alle fakta rundt hendelsen skal på bordet før vi uttaler oss om det. Alle kan gjøre en feil, og vi vil gjerne høre Nilsens versjon på møtet av hva som var situasjonen rundt transporten som ble stoppet i Sverige, sier forbundsleder Tore Velten i NLF til AT.no.

Velten opplyser at styret vil sende ut en pressemelding om saken torsdag 4. april.

Powered by Labrador CMS