Norges representant Andreas Nordsjø vant Scania Driver Competitions 2019 i slutten av mai i Sverige. Premien var 100.000 euro å bruke på ny Scania-lastebil.
Norges representant Andreas Nordsjø vant Scania Driver Competitions 2019 i slutten av mai i Sverige. Premien var 100.000 euro å bruke på ny Scania-lastebil.

Nordsjø vant Scanias Europa-konkurranse

I tillegg til æren, vant norske Andreas Nordsjø en ny Scania verdt 100.000 euro da han vant finalen i Scania Driver Competitions Europe.

Publisert

Konkurransen ble holdt i Södertälje, Sverige. Nordsjø, som kjører tømmerbil for Biri Transport AS til daglig, vant over 29 andre yrkessjåfører fra like mange europeiske land.

- Jeg er ekstremt glad, sa han etter at seieren var i boks.

Mer enn 20.000 sjåfører fra 30 europeiske land har deltatt i Scania Driver Competitions (SDC). Deltagerne ble testet i teori og praksis den siste helgen i mai. Den beste fra hvert land ble sendt til Europa-konkurransen i Sverge. Alderen på deltakerne varierte fra 23 til 61 år.

- Sjåføren er den viktigste faktoren i tungtransport. Med SDC ønsker vi å heve statusen til yrkessjåfører, og peke på deres viktige rolle for lønnsomheten i transportselskaper. Gode yrkessjåfører er også viktig for sikkerheten på veiene og for miljøet, sier Erik Ljungberg, sjef for kommunikasjon og markedsføring hos Scania.

Når det var tid for den siste øvelsen i Södertälje, var det tre deltagere igjen i konkurransen med mulighet til å vinne en ny Scania. Disse var Andreas Nordsjø, polske Piotr Dolengiewicz og svenske Fredrik Arwidmark.

Scania startet å arrangere Scania Driver Competitions i 2003. Konkurransen inkluderer drivstofføkonomisk kjøring, lastsikring, sjekkpunkter før kjøring og mange innviklede manøvreringer og prøver.