De norske «amerikanske» bilskiltene blir nok ikke seende slik ut grafisk som disse amerikanske skiltene. Men det er altså muligheten for norske bilskilt med de typisk amerikanske målene 30,38 x 15,36 cm som er poenget.

Snart klart for amerikanske bilskilt i Norge

Vegdirektoratet har nå sendt på høring et forslag som skal åpne opp for å tillate bilskilt med amerikansk størrelse.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Dette gjelder altså skilt med størrelsen 30,38 x 15,36 cm. Bokstaver og tall skal plasseres på to rader.

- Bilentusiastene har etterspurt det lenge, derfor foreslår vi nå å gjøre det mulig å bruke bilskilt med amerikansk størrelse i Norge, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Slipper oppmøte med bilen

Bileierne må bestille skiltene fra bilskiltprodusenten som erstatningsskilt. Dette gjelder både ved førstegangsregistrering i Norge og ved bytte fra annet bilskilt.

I høringen foreslår Vegdirektoratet å gjøre flere ting enklere for dem som trenger små bilskilt eller bilskilt med amerikansk størrelse:

Blant annet at bilskiltene kan sendes i posten, slik at eieren slipper å møte opp på trafikkstasjonen. Man foreslår også å gå bort fra kravet om at bilen fysisk må vises frem på trafikkstasjonen for å bekrefte at den trenger å bruke andre bilskilt enn de som er standard. I stedet skal bildedokumentasjon være godt nok.

- Å ha bil som hobby skal ikke straffes, vi skal legge til rette for det, sier Dale.

Etter planen på plass våren 2020

Høringsfristen er 22. november. Endringene i regelverket skal etter planen innføres våren 2020.

Les hele forslaget fra Vegdirektoratet her.

- Vi ønsker også å gi mulighet for å lage personlege bilskilt til de bilskiltene som har amerikansk størrelse, og håper å få sendt ut en høring på dette neste år, sier samferdselsministeren.

Powered by Labrador CMS