Markedssjef Kim Brandsnes (t.v.) og daglig leder Fredrik Duenger har tatt plass på en maskinhenger. Det går ut mange slike hos Ifor Williams Norge og forhandlerne.

Fra 0 til 100 millioner på 24 år

Det tok 24 år for Ifor Williams Norge AS å passere 100 millioner kroner i årsomsetning. Selskapet er landets største leverandør av profftilhengere av alle slag opp til 3,5 tonn.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Dette meldte selskapet på en pressekonferanse. Og ikke nok med det; det norske selskapet er i mellomtiden blitt den største forhandleren den walisiske tilhengerprodusenten har i hele verden. Nå omsetter Ifor Williams Norge over 2000 tilhengere årlig og har nå en markedsandel på drøyt 40 prosent for hengere med totalvekt mellom 3000 og 3500 kg.

Det er særlig de siste fire-fem årene veksten har vært kraftig. I 2014 var omsetningen på drøyt 41 millioner kroner. Selskapet var Gaselle-bedrift i 2015, 2016 og 2017, noe som beskriver utviklingen de senere årene godt.

Strategi

Ifor Williams Norge har skaffet seg et landsomfattende forhandlernett i løpet av de siste årene.

Veksten har nøye sammenheng med en bevisst merkevarebygging, i tillegg til en betydelig satsing på et solid forhandlernett og økt fokus på ettermarkedet. Selskapet har også fått et profesjonelt styre med Hans Petter Dobloug som styreleder. Tidligere foregikk størsteparten av salget direkte fra Ifor Williams Norge, men nå er selskapet først og fremst importør og lokal forhandler. I dag selges proffhengerne gjennom 25 frittstående forhandlere, samt AK Maskin.

Anlegg betydelig

Entreprenører og anleggsbransjen utgjør den største kundegruppen for Ifor Williams her i landet. Dette er en krevende kundegruppe som stiller store krav til kvalitet og holdbarhet. Ifor Williams Trailers har i overkant av 1000 forskjellige modeller i sin portefølje, så her finner man noe for de aller fleste behov. Programmet består blant annet av hestehengere, livdyrhengere, maskinhengere, tipphengere, vippeplanshengere, flathengere, biltransportere, skaphengere og spesialhengere

Powered by Labrador CMS