TESTING: HL940A er på 13 tonn og er klar for Europa etter å ha gått i omfattende testing
TESTING: HL940A er på 13 tonn og er klar for Europa etter å ha gått i omfattende testing

Hyundais A-serie

Hyundai-importør, EMSG Norge AS, venter første sending nye A-serie hjullastere i 1. kvartal på nyåret. Programmet er klart. Første solgte hjullaster går til Hovdane Maskin AS i Hardanger.

Publisert

Blant sitt rikholdige nye gravemaskinprogram på Bauma i april, presenterte Hyundai også sin kommende A-serie hjullastere. Også disse er utstyrt med Steg V Cummins-motorer.

19-TONNEREN: På Bauma viste Hyundai blant annet HL960A som er den største av nykommerne nå.
19-TONNEREN: På Bauma viste Hyundai blant annet HL960A som er den største av nykommerne nå.

15-tonneren første maskin

- I første omgang gjelder dette de tre modellene HL940A (13 tonn), HL955A (15 tonn) og HL960A (19 tonn). Disse blir leveringsklare i Europa og Norge i 1. kvartal 2019. Resten kommer i tur og orden utover året, sier daglig leder Finn Thrane Johansen i EMSG Norge AS.

Hovdane Maskin underskrev kontrakt på 15-tonneren HL955A som dermed også blir den første solgte A-serie hjullaster for EMSG i Norge.

- Hyundais nye A-serie hjullastere har fått en rekke forandringer og de byr på nyheter som er tilpasset det nordiske markedet. Vi har ventet med å ta inn forgjengerne, og nå er vi endelig på høyde med våre konkurrenter, sier EMSG-sjefen.

Store endringer

Hjullasterne i A-serien har fått motor bygd på Cummins Steg V-plattformen. De er utstyrt med «Intelligent Work Mode» for økt effektivitet, har redusert drivstoff-forbruket og har også en ny Lock-up funksjon.

En praktisk detalj er at føreren kan åpne døren på vei mot maskinen, noe som reduserer risikoen med å låse opp når man er på vei inn i maskinen.

Motordekslet har fått ny design idet motorrommet er forkortet, og hytta er modernisert med nytt interiør. Dette gir føreren bedre sikt, og hytta er også utstyrt med nytt sete med joysticks på armlenene.

I tillegg er maskinen utstyrt med 360 graders kamerasystem med personradar og varsling som på personbiler. Kraftigere aksler har gjort maskinene mer robuste.

- Vi ser frem til å presentere den nye hjullasterserien neste år, sier Johansen.